Det ble klart etter en dramatisk avslutning mot mexicanske America.
Barcelona reiste søndag formiddag til Japan. Der skal laget spille en og muligens to kamper. Nå er semifinalemotstanderen klar.
Guangzhou Evergrande, som trenes av Luiz Felipe Scolari, vant årets versjon av det asiatiske Champions League. Det gjorde laget kvalifisert til VM for klubblag, og mens katalanerne satt seg på flyet til Japan, så kjempet kineserne seg gjennom oppgjøret mot America.
Mexicanerne åpnet best, og kineserne kom ikke til sin første sjanse før midtveis i første omgang. Likevel skulle begge lag gå målløse av banen til pause. Like etter hvilen scoret Oribe Peralta og America gikk opp i ledelsen.
Scolari så seg nødt til å gjøre noen bytter, og i motsetning til Luis Enriques bytter lørdag kveld, så gikk det bedre for kineserne. Brassen satt innpå Long Zengh og Lin Gao, og sammen sørget de for 1-1.
Etter dette var Guangzhou det beste laget, men ikke før på overtid skulle avgjørelsen falle. I det siste spilleminuttet av overtiden fikk Scolaris mannskap corner. Den ble slått inn, og traff hodet til tidligere Tottenham-spiller Paulinho. 2-1 ble sluttresultatet, noe som betyr at det blir Guangzhou Evergrande som møter Barcelona i semifinalen.
Guangzhou består stort sett av kinesiske spillere, men Scolari har landsmennene Alan, Paulinho, Elkeson, Ricardo Goulart og Robinho med på laget.
De er også de beste spillerne på laget, og spissen Elkeson har siden han signerte for kineserne i 2013 scoret 59 mål og sørget for 19 målgivende på 72 kamper. Alan har riktignok ikke spilt noe særlig etter at han røk korsbåndet tidligere i år, og har spilt mest for andrelaget ettersom Paulinho og Robinho ble hentet i sommer, og kvoten for utenlandske spillere da var brukt opp.
Ricardo Goulart er lagets beste spiller, og vant den brasilianske serien med Cruzeiro i 2014. Han ble da kåret til ligaens beste spiller, og alle europeiske storklubber lå langflate etter 24-åringen. Overraskende for alle og enhver, så valgte han kinesisk fotball. Han står med 27 mål på 42 kamper fra sin offensive midtbanerolle.
Robinho er godt kjent for alle fotballinteresserte, og Paulinho gjorde sakene sine bra for både Corinthians og Brasil før et mindre vellykket opphold i Tottenham.
Barcelona møter Guangzhou Evergrande torsdag 17. desember. En eventuell finale spilles søndag 20. desember.