Midtbanespilleren ble i går kåret til årets beste kroatiske sportsmann.

– Det er en ære å bli kåret til beste kroatiske sportsmann for 2015. Min far tok imot prisen på mine vegne, skrev Ivan Rakitić på Twitter etter utdelingen.

Både Barça-spilleren og den kvinnelige friidrettsutøveren Sandra Perkovic ble tildelt prisen i regi av den kroatiske sportsavisen Sportske novosti. Mer enn 350 journalister fra 56 ulike medier avgjorde utfallet av kåringen, ifølge Mundo Deportivo.
Rakitić gikk helt til topps på bakgrunn av forrige sesongs prestasjoner i spansk fotball og for det kroatiske landslaget. 27-åringen ble en nøkkelspiller i trippelsesongen, og bidro til at Barça sikret tittel i La Liga, Champions League og Copa del Rey. Han scoret blant annet det første målet i Champions League-finalen mot Juventus.
Den tidligere Sevilla-spilleren er den femte fotballspilleren i historien til å motta utmerkelsen. Den tradisjonsrike prisen ble for første gang utdelt i 1951.
Dermed fortsetter Rakitić å innkassere personlige utmerkelser. I oktober vant han en lignende pris, da han ble kåret til beste kroatiske fotballspiller for 2015.