FC Barcelona blir større enn noen gang.
President Josep Maria Bartomeu mål for årlige omsetninger skal være på hele en milliard euro ved utgangen av 2020, og som følge av dette vil klubben i nærmeste fremtid åpne kontorer i New York, São Paulo og Beijing, og med det utvide sitt globale nettverk.
FC Barcelona har allerede et kontor i Hong Kong og vil med neste skritt etablere forretningsforbindelser på det nordamerikanske kontinentet. Tanken bak det er å samarbeide med nordamerikanske forretningsfolk med kjennskap til de lokale markeder og med basen i New York, operere i Canada og Mexico.
Til sommeren er ideen å åpne et kontor i Sao Paolo, før de olympiske lekene begynner. Her har Neymars far allerede begynt arbeidet med å skape forretningsforbindelser for klubben. Det er også her tanken å operere i hele hemisfæren med utgangspunkt i den kommende basen i São Paulo. Det viktigste strategiske stedet hvor klubben vil åpne kontor i den nærmeste framtid er Kinas hovedstad Beijing. Den enorme økonomien og demografien er mildt sagt meget attraktivt for Barcelona, der klubben allerede er ganske populære.

Er medlemmene fornøyde?

Målet på en milliard euro i årlig inntekt syntes derfor ikke fullstendig uoppnåelig, i alle fall om man tar i betraktning at klubben de siste fire årene nesten har fordoblet de årlige inntektene fra 121 millioner euro til 223 millioner euro, og man er gått fra å ha fem store sponsorer og investorer til 35. Dessuten er klubben for øyeblikket i forhandlinger med Nike og Qatar Airways.
Spørsmålet ligger dog i om medlemmene av klubben ser på den hastige kommersialiseringen av klubben med blide ansikt, da klubben for ikke altfor mange år siden spilte helt uten draktsponsor.