Sergio Busquets har vært en ekstremt viktig brikke for Barcelona denne sesongen og det blir han belønnet for.
Sergio er det naturlige bindeleddet i Barcelonas lag, og har virkelig jobbet hardt denne sesongen. Selv om blekkspruten fra Badia i prinsippet har vært veldig god de siste sesongene, har det vært stort fokus rundt han denne sesongen. Midtbanespilleren har spilt utrolig mange kamper på grunn av skader denne sesongen og han har som alltid holdt et ekstremt høyt nivå. Han blir blant de spillerne som får hvile mest etter nyttår, når skadde og suspenderte spillere vender tilbake i tillegg til at man kan kjøpe inn flere.
Før El Clásico ble sparket i gang hadde Barcelonas president avholdt et lite møte med Busquets. Her gjorde han Sergio oppmerksom på at klubben var klar til å belønne den hardt arbeidende spilleren med en million euro ved utgangen av denne sesongen. En deilig bonus, men det stopper ikke der. Fansen, trenerne og ledelsen i klubben har vært så tilfreds med Busquets at klubben har bestemt seg for å øke spillerens lønn. Før øyeblikket er han lagets 6. best betalte spiller, men det sies ikke noe om han hopper opp noen plasser etter lønnsøkningen.
27 år gamle Busquets har spilt 21 kamper denne sesongen og i alt rundet imponerende 350, og vel så det, kamper for Barcelona.