Avtalen forventes å bli undertegnet før sesongen er over.
Det er Sport som melder i dag at Barcelonas direktører er i gang med å forberede Neymars nye kontrakt. Den nye kontrakten vil bli forlenget fra 2018 til 2021 i tillegg til at den brasilianske driblefanten vil få en god dose ekstra kronasjer å rutte med.

Mye problemer

Klubben er ikke i tvil om at de vil komme til enighet med Neymar Junior og Senior. De er heller ikke i tvil om at spilleren ønsker å fortsette i den katalanske hovedstaden. Derfor har de startet tidlig i denne prosessen, det er nemlig flere aspekter ved den nye avtalen som må forbedres.
Det største problemet er skatteproblemene som Neymar har havnet i, både i Spania og Brasil. Det er samme tilfelle som har skjedd med Leo Messi og Javier Mascherano. Tidligere i høst gikk derfor Neymar Sr ut og sa at hvis problemene ikke blir løst, så må sønnen flytte fra Barcelona.

— Hvordan kan forlenge en avtale når skatteproblemene ikke er løst? spurte Neymar Sr retorisk tidligere i høst.

Selv om Neymar Jr har siste ordet her, så ønsker klubben å gjøre det de kan for å unngå slike problemer med sine spillere i fremtiden.
Ved siden av disse garantiene vil spilleren selvfølgelig få en kraftig lønnsøkning, som gjør at brasilianeren kun har sin gode venn Leo Messi over seg på lønnslisten.
Barcelona forstår at skatteproblemet må bli løst. Derfor har de startet såpass tidlig med en løsning. Klubben vet at Neymar stortrives både i byen og på laget, og spilleren selv har uttalt at han ikke ønsker å forlate klubben uansett.
Med Neymars stadig forbedrede spill (se Sports grafikk under) så er det ikke rart at Europas største klubber står i kø for å hente ham, om forhandlingene skulle brytes sammen.
neymar-esta-protagonizando-mejor-campana-desde-que-llego-camp-nou-eficacia-goleadora-esta-casi-mismo-nivel-que-mejor-ano-santos---javi-ferrandiz-1448575081008
Klubben har som sagt planer om å forlenge avalen med tre år, men er også klar over eventuelle bonuser/lønnsøkninger hvis spilleren gjør det bra i VM for klubblag, Ballon d’Or-kåringen, Copa America og sommer-OL i Rio de Janeiro neste år.
En avtale skal være klar før sesongen er over, og forhåpentligvis i april.