Endelig fikk unggutten muligheten til å vise det katalanske publikummet litt av hva som bor i han.
Det var under tirsdagens overkjøring av Roma at Sergi Samper fikk førstelagsfotball. Det er over et år siden sist, og unggutten innrømmer at det har vært tøft for han.

— Det har ikke vært en enkel situasjon. Jeg har bare fortsatt å jobbe slik at jeg kunne gripe sjansen når den først bød seg, sa Samper etter gårsdagens kamp ifølge Sport.

20 åringen, som er visekaptein på Barca B, har blitt skreket etter av Barcelona-fans over hele verden, og selv om Gerard Gumbau gjorde en god kamp for andrelaget for noen dager siden, så var det altså Samper som fikk plassen i førstelagstroppen.
Luis Enrique har gjentatte ganger fortalt at når han har muligheten til å hvile Busquets, som for øvrig fikk sin 350 kamp for Barca mot Roma, så skulle han gjøre det. Til pause hadde Barcelona full kontroll, og noe overraskende kom Sergi Samper ut av garderoben påkledd den vakreste klubbdrakten i verden.

— Jeg er utrolig glad for muligheten til å spille for førstelaget igjen. Jeg visste at jeg ikke kunne la denne sjansen gå fra meg, fortalte unggutten.

Katalaneren gjorde en god jobb, og ble belønnet med 7 på vår børs. Han var også fornøyd med hvordan laget spilte.

— Det er helt utrolig hvordan laget spiller. Vi skaper mange sjanser, forsvarer oss bra, presser bra og spiller på et høyt nivå. Messi er best i verden, og jeg ser selv på treningene at kjemien mellom han og Suárez og Neymar er veldig bra, avsluttet Samper.

Skade på Roberto

Høstens åpenbaring, Sergi Roberto, måtte gå av med skade. Inn kom Adriano som dundret inn en scoring. Mundo Deportivo skriver i dag at Roberto går glipp av helgens oppgjør med Real Sociedad på Camp Nou, men det er foreløpig ikke bestemt.
Det åpner muligens for at Sergi Samper nok en gang kan få bli med i førstelagstroppen. Andrés Iniesta spilte El Clásico med en liten skade, og sto derfor over i går. Det samme gjorde Javier Mascherano, som ble skadet mot Real Madrid.
At Sergi Samper erstattet Sergio Busquets er egentlig ingen overraskelse. Unggutten har studert Sergio i en årrekke. Under kan du se et klipp som beviser at de to har lik tankegang.
https://www.youtube.com/watch?v=xX4mEhA0D_I