Norges kanskje mest kjente kommentatorstemme har gitt Penya Blaugrana del Nord sine meninger rundt verdens største ligakamp.
Vi gleder oss til El Clásico, hvilken type kamp tror du vi får?

For å sitere Pique: «Disse kampene er hovedgrunnen til at jeg spiller fotball». Real Madrid kan ikke tape dette oppgjøret. Da er de seks poeng etter erkerivalen allerede i november. Og sånn vil kampens rytme også se ut tror jeg. Forsiktige og defensivt orienterte Benitez, vil være engstelig for å tape, redd for å bli kontret i senk, redd for å gi Barca store rom, og Real vil forsøke å være pragmatiske, gjøre få feil med ballen i laget. Barca får ha mye ball. Det kommer til å bli tøft fysisk, Real kommer til å gjøre alt de kan for å stoppe en Neymar som per dato er verdens beste offensive spiller. Og de kommer til å forsøke og stoppe Busquets som har vært stor og styrt midtbanen til Barcelona i høst. Benitez kommer til å gjøre alt han kan for at Barca ikke får skape to mot en mot hans sidebacker. Der Ancelotti lot Bale og Cristiano gjøre som de ville, kommer Benitez til å ta grep defensivt. Kantene MÅ jobbe hjemover. Ancelotti trodde på styrken til eget lag, Benitez vil kamuflere svakhetene i eget lag. Dette blir mye taktikkeri fra hjemmelagets side.

Suarez kommer til å utfordre og plage den vonde skulderen til Ramos. Og det kommer – som alltid – til å bli heftig, med mye dramatikk og høy temperatur. Jeg er glad jeg skal kommentere, og ikke dømme kampen. Jeg vurderer å kommentere med leggskinnene på. Selv om jeg sitter høyt der oppe.

Teknisk, taktisk og underholdningsmessig kommer det til å bli en fantastisk kamp. Det er for mange gode spillere til annet. Større kan ikke en fotballkamp bli, og ingen lag har mer kvalitet å tilby. Ingen.

Begge lagene har slitt usedvanlig mye med skader, hvem mener du går inn i dette oppgjøret som favoritt?

Barcelona er for meg en liten favoritt. Marginalt. De har en god progresjon i de siste kampene, mens det motsatte gjelder for Real Madrid som var svake hjemme mot PSG, og mot Sevilla etter Ramos sin skade. Cristiano Ronaldos form og humør er heller ikke oppmuntrende, mens Barca kanskje kan få med Lionel Messi i troppen. Det vil bety enormt for motivasjonen og moralen i laget, som allerede er svært god. Real Madrid må få tilbake Benzema til oppgjøret, og Modric med i godt gammelt slag, så kan det slå begge veier. Barca tåler å tape, det gjør ikke Real Madrid.

Beskriv et perfekt El Clásico.

Et perfekt El Clasico er et oppgjør hvor fokuset er på spillernes prestasjoner, på det offensive spillet og ikke for mye skuespilleri og drama og fokus på dommeren. To så gode lag og fantastiske individualister skal konsentrere all energi rundt sitt eget spill. Da er disse kampene det beste av hva fotballen kan tilby.

I vårens oppgjør på Camp Nou var det 805 journalister, fotografer og kommentatorer fra 164 mediebyråer i 35 land til stede. Hvordan blir det å være en del av det og kommentere en kamp som blir sett av over 400 millioner TV-seere?

Det er stort. Stort å få formidle det aller største av hva underholdningsindustrien har å tilby. El Clásico er som en Champions League-finale. El Clásico kan bare bli enda større om den hadde vært en finale i Champions League, hvor Lionel Messi og Cristiano Ronaldo sto på hver sin banehalvdel. De to største spillerne i verden, med prinsen Neymar i kulissene, i den ultimate kampen om hvem som er det beste klubblaget på planeten jorden. Ja takk.

Snart skal Ballon d’Or deles ut. Hvem tror du blir de tre som vil kjempe om prisen?

MSN er topp tre og M vinner. Messi går fortsatt ikke på vannet, men ingen har vært så nært å klare det på litt over 2000 år.

Har du en favorittspiller på enten Real Madrid eller Barcelona som går litt under radaren i forhold til skryt og heder?

Jeg har en datter som elsker Fotball, Barcelona og Messi over alt på denne jord, og jeg spør stadig vekk, når slår Sergi Samper ut i full blomst? Jeg har ventet på ham i to år. Og jeg er fryktelig svak for Luka Modric. For en spiller når han er i form. Og Carvajal, hvilken energi, styrke og kvalitet.

Hvis du kunne laget en drømme-ellever fra disse to rivalene, hvordan ville det sett ut?

Keylor Navas
Carvajal – Ramos – Pique – Marcelo
Modric – Busquets – Iniesta
Neymar – Messi – Cristiano (Jeg bruker Cristiano der han trives og er best, på venstre, det får Neymar tåle. Og respektere.)
4-3-3 (4-3-1-2). Cruyff som trener, Pep som assistent. Motto; moro, lek og ballbesittelse. De hadde vunnet La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 og Champions League i en og samme sesong. Uten innbyttere.

Hva tror du resultatet blir, og hvem scorer målene?

3-3 Benzema, Ronaldo x 2, Neymar og Suarez x 2. Om Messi er fit for fight, så blir kanskje alle poengene med tilbake til Barcelona.
Og etterpå så trenger dommeren en lang og avkjølende dusj. Det er det eneste jeg er helt bombastisk og sikker på.
Alt annet er kjærlige tanker om en av verdens flotteste, og betydningsfulle fotballkamper.
Måtte det beste laget, det laget som spiller best fotball, vinne!
Jeg ønsker dere alle en riktig god fornøyelse.

Vi takker Roar Stokke for intervjuet. Stokke er hovedkommentator for UEFA Champions League og La Liga på Viasat-plattformen. Han har blitt en kjent og etablert kommentatorstemme i Viasat. Etter mange år med egen innsats på banen, som trener og fotballentusiast, mangler det ikke på kompetanse eller engasjement. Roar Stokke skal kommentere kampen for Viasat Fotball og Viaplay. El Clásico spilles lørdag 21.11.15 klokken 18.15.
Vi håper alle «cules» gleder seg like mye som oss.