Det ble bestemt tirsdag kveld.
Det har lenge blitt snakket om hvem som skulle dømme El Clásico, særlig etter høstens nyhet hvor en linjedommer fortalte at han ble forsøkt bestukket slik at han skulle dømme i favør de helhvite.
Tirsdag røpet Mundo Deportivo hvilken dommer som får æren av å dømme det tøffe oppgjøret. Valget falt på en dommer fra Andalusia. David Fernandez Borbalán er den utvalgte.

Dømt El Clásico før

Borbalán har dømt i to tidligere kamper lagene i mellom. Begge gangene har Barca gått seirende av gressmatta. Den første kampen var et returmøte i supercupen i 2011, en kamp som kanskje mest ble husket for hendelsen hvor José Mourinho stakk fingeren i øyet til Tito Vilanova. David Villa, Mesut Øzil og Marcelo ble alle utvist i kampen.
Noen måneder senere dømte den samme dommeren El Clásico på Santiago Bernabeu. Barcelona vant også den kampen, og resultatet ble 3-1 med scoringer av Alexis, Xavi og Cesc.
Fenandez Borbalán har dømt Real Madrid 33 ganger totalt. På de kampene står hovedstadslaget med 19 seire, syv uavgjorte og syv tap. «Los Blancos» har på disse kampene mottatt 72 gule og seks røde kort.
Dommeren har også dømt Barcelona mange ganger. 35 kamper har kamplederen fra Andalusia dømt Barca. Katalanerne har vunnet 30 av kampene, spilt en uavgjort og fire tap. 69 gule og ett rødt kort er fasiten på de kampene.
Grunnen til at David Fernandez Borbalán ble valgt, er fordi han ikke er tilknyttet verken katalansk eller en Madrid-komité. Han får med seg assistentene Raul Cabañero Martínez og Jorge Canelo Prieto.
Oppdatert: Jorge Canelo Prieto har blitt skadet, og erstattes av Diego Barbero Sevilla som assistentdommer.