De fem siste kampene på Santiago Bernabéu er ikke hyggelig lesning for Barcelona-fans.
El Clásico er et høydepunkt, det er kampene alle gleder seg til og skuffelsen er derfor stor når det ikke går veien. De siste fem kampene i Madrid har gitt oss 19 mål, uforglemmelige øyeblikk, store skuffelser og korte negler. I forkant av lørdagens kamp skal vi nå bruke tiden på å se tilbake på disse fem kampene.

29.august 2012 (2-1) – tap i Supercupen

Etter seier i Copa del Rey og en sur andreplass i ligaen bak Real Madrid i 11/12 sesongen var det klart for El Clásico i Supercupen. Etter å ha vunnet 3-2 på hjemmebane i første oppgjør, hadde man et godt utgangspunkt for å hente hjem pokalen. Det skjedde ikke.
To forsvarstabber gjør at Gonzalo Higuaín og Cristiano Ronaldo, med hvert sitt mål sikrer hovedstadslaget en 2-0 ledelse allerede etter 18 minutter. Når Adriano pådrar seg rødt kort i det 28. minutt skjønte de fleste at dette ikke var kvelden for Barcelona. Leo Messi tenner et lite håp når han setter inn et fantastisk frispark rett før pause, men det blir med det ene målet og med 4-4 sammenlagt kan Real Madrid juble etter å ha vunnet på bortemålsregelen.

30.januar 2013 (1-1) – Frarøvet seieren av en 19 år gammel stopper

Sesongens fjerde El Clásico sto for tur i den første av to semifinalekamper i Copa del Rey. Før kampen ble det som vanlig snakket om de to store, Messi og Ronaldo, sistnevnte hadde scoret i seks El Clásico på rad. Det skulle vise seg at dette ikke ble kvelden for noen av dem.
Cesc Fàbregas sendte Barcelona i føringen like etter pause. Klokken passerte 80 minutter og mange trodde at Barcelona skulle klare å ta med seg en 1-0 ledelse til returkampen på Camp Nou i februar. Den gang ei. I det klokken viste 81 minutter steg den da 19 år gamle Raphaël Varane til værs og stanget inn utligningen. Sluttresultatet ble 1-1.

2.mars 2013 (2-1) – En jakt på revansje

Denne kvelden skulle Lionel Messi & Co ha revansje etter å ha tapt 3-1 og blitt slått ut av Copa del Rey hjemme på Camp Nou mot Real Madrid bare noen dager i forveien.
Fortvilelsen var derfor stor når Karim Benzema sender de hvitkledde i føringen etter seks minutter. Messi hadde scoret i 15 ligakamper på rad og så ingen grunn til å gi seg med det. Han setter utligningen tolv minutter senere, etter en solid pasning fra Dani Alves. Sergio Ramos stanger inn 2-1 i det 82. minutt og nok et tap for katalanerne er et faktum. For tredje kamp på rad i Madrid slipper vi inn mål på hodet.

23.mars 2014 (3-4) – Et fyrverkeri

Med ti runder igjen av sesongen hadde Real Madrid et forsprang på fire poeng og man var i Barcelona klare på at kun seier var godt nok dersom det skulle bli ligagull.
1-0 Iniesta, 1-1 Benzema, 2-1 Benzema, 2-2 Messi, 3-2 Ronaldo, 3-3 Messi, 3-4 Messi. Dette var kvelden hvor lagene bokstavelig talt kranglet om hvem som skulle ha ledelsen, en krangel Barcelona kom seirende ut av og sikret med det en etterlengtet seier på Santiago Bernabéu.
Med sine tre mål gikk Messi forbi Alfredo di Stefano og ble tidenes toppscorer i El Clásico.

25.oktober 2014 (3-1) – Suaréz debuterer

Luis Suaréz var klar for sin Barcelona-debut etter å ha sonet ferdig den fire måneder lange karantenen og MSN var et faktum. Det var knyttet store forventninger til de tre på topp, og da Suaréz serverer Neymar som setter inn 1-0 etter fire minutter satt de fleste å gnidde seg i hendene. Dette skulle gå veien!
Ronaldo, Pepe og Benzema ville det annerledes, med hvert sitt mål sørget de for 3-1 seier til hjemmelaget, og det ble nok et tap i Madrid for det katalanske storlaget.
Real Madrid har vist at det ikke er lett å vinne på Santiago Bernabéu, noe Barcelona med én seier på de fem siste kan bekrefte. På en annen side lever kampene mot Real Madrid helt sitt eget liv, og lørdagens kamp vil ikke være noe unntak. Det blir intenst, oddsene tilsier mange mål, og så håper vi Barcelona benytter anledningen til å pynte på statistikken, for 3-1-1 i favør Real ser ikke bra ut.