En fax fra katalanerne endret alt for unggutten.
Spanias to største klubber kjempet tidlig en kamp. Dette var en annerledes kamp. Dette er kampen om Sergi Roberto.
Barcelona og Real Madrid kjemper ofte om de samme unge talentene. Men den kanskje største kampen klubbene i mellom var kampen om å signere Sergi Roberto Carnicer.
Sergi Roberto er født i Reus i Catalonia som ekte katalaner. Da han var 14 år gammel ble han virkelig interessant for Spanias to største klubber. Inntil da hadde kun Espanyol vist interesse for ham. På den tiden spilte midtbanespilleren for Gimnastic Tarragona, og det var da laget skulle reise til Barcelona for å spille mot Damm at ting endret seg totalt.
Sergi Roberto spilte en utrolig bra kamp, og på tribunen satt speidere fra Barcelona og fulgte med. På tribunen satt også Real Madrids speider for Catalonia. Begge klubbene skjønte umiddelbart at her måtte det handles raskt.
Real Madrid var først ute med et tilbud til unggutten. De sendte en fax til kontoret til Nastic. Et bud på unggutten var da et faktum. Budet gjorde at spillerens familie begynte å nøle veldig. De lagde en liste på for- og imot. Skulle Sergi Roberto flytte til Madrid og signere for Los Blancos? Familien fikk heldigvis litt betenkelsestid.
Tirsdagen etter kom det nok en fax på kontoret til Nastic. Denne gangen var det Barcelona, spillerens drømmeklubb, som hadde sendt et tilbud. Familien ga Roberto sitt samtykke umiddelbart, og spilleren selv dro for å trene med ungdomslaget til Catalonias stormakt. Etter overbevisende spill ble han en del av Cadete B.
Mannen som var ansvarlig for å hente unggutten var Albert Benaiges. Han dro egentlig på kampen for å se på José Barragan, en stopper som også spilte for Nastic. Men i løpet av kampen så han en midtbanespiller han mente var perfekt for Barcelona. Etter kampen ga Benaiges spillerens navn til Barcelona. Like etter ble altså Sergi Roberto Barcelona-spiller. Det skjedde i 2006.

Drømmen som ble oppfylt

Siden da har han gått gradene i klubben, og vært innom alle ungdomslag både i klubben og for Spania. Han har kamper for Spania U17, U19, U20 og U21 samt kamper for Catalonia. Flere eksperter mente at Roberto var klar en plass i Spanias tropp til treningskampene mot England og Belgia. Vicente del Bosque valgte likevel ikke å ta han med.
Sergi Roberto debuterte for Barcelonas førstelag i november 2010 i en Copa del Rey-kamp. 27. april den samme sesongen fikk han sin debut i Champions League, i oppgjøret med Real Madrid. Da var spilleren 19 år gammel. Barcelona vant kampen 2-0 på Santiago Bernabeu i det første oppgjøret av Champions Leagues semifinale.
En drøy måned senere debuterte han i La Liga, i en kamp mot Malaga hvor han attpåtil fikk spille 90 minutter for Pep Guardiolas mesterlag.
Etter dette stoppet progresjonen opp, og i flere år ble det kun få minutter på spilleren fra Reus. I sommer vurderte Roberto å forlate Barcelona, men etter en samtale med Luis Enrique valgte han å bli. I høst har midtbanespilleren også spilt høyreback, og har vært en av Barcas viktigste spillere.
I 2011 sa Pep Guardiola følgende:

— Sergi Roberto er en spiller å se opp for de neste årene. Når han virkelig slår i gjennom, vil dere alle bli overrasket.

Sergi Roberto kan få en viktig rolle i El Clásico lørdag 21. november klokken 18.15.