Etter å ha vært ute med skade siden 26. september i hjemmekampen mot Las Palmas trener Messi endelig med ball igjen.
Med en forventet skadeperiode på seks til åtte uker har Messi nå gått inn i siste fase av opptreningen etter skaden han pådro seg i venstre kne tidligere i høst, det melder Barcelona-avisen Sport.
Klubben og trener Luis Enrique har hele tiden vært klare på at de ikke tar noen sjanser med nøkkelspilleren, og har tidligere uttalt at de ikke vil nøle med å sette han ut av laget mot Real Madrid — dersom det må til.
Det er bare snaue 14 dager siden rapporter tydet på at Messi ikke ville rekke å bli klar til El Clásico i tide – da var det antatt at han var en uke på etterskudd med rehabiliteringen. Etter å ha intensivert opptreningen den siste tiden, blant annet med egen massør og fysioterapaut hjemme, har alt gått på skinner og superstjernen er i gang med trening som inkluderer både løping og ball.
Dette er gode nyheter for laget, som heldigvis ikke ser ut til å ha slitt nevneverdig i Messis skadefravær. Faktisk har laget bare tapt tre poeng i La Liga, borte mot Sevilla, og ingen i Champions League, mens Messi har vært ute.
Mye av æren for det skal Neymar og Suárez ha – til sammen har de 18 mål på ni kamper. La oss håpe at de ikke stopper når Messi er tilbake.