Barcelona jobber nå på spreng for å få mest ut av dødballer, da spesielt hjørnesparkene.
Sist sesong gjorde assistenttrener Juan Carlos Unzué en formidabel jobb med å trene på dødballer, og det viste seg på både antall sjanser skap og på antall mål. Denne sesongen kan ikke situasjonen være verre. Barcelona har hatt over 130 cornere, over turneringene de fortsatt kjemper i, men målene har ennå til gode å renne inn.
Det er flere grunner som kan være en del av problemet Barcelona sliter med akkurat nå; at laget legger kampen på angrepsspillernes skuldre når det kommer til det å få tak i mål, da det vel kan koste laget dyre poeng om ikke angrepstrioen er på topp. Selv om det ikke er ofte den beryktede trioen ligger på latsiden er dette problemet med dødballer noe Luis Enrique helt sikkert er ivrig på å løse kjappest mulig.
De seneste årene har nemlig Barça blitt kjent for å være dårlige både på offensive og defensive hjørnespark, og tidligere satte laget alltid i gang raskt og kort i stedet for å slå ballen inn i feltet. Dette har nå endret seg og lagets fokus på hjørnespark ser ut til å ha hjulpet betraktelig.