Catalonia tar imot Baskerland den 27. desember kl 18.30 på Camp Nou.
Separatistbevegelsen vokser i de spanske regionene og nå har både katalanere og baskere god grunn til å gå tilbake til fotball når julefreden har lagt seg. Regionenes landslag møtes nemlig i en vennskapskamp i slutten av desember.
Politikk er en stor del av Catalonia, særlig i disse tider da et flertal i det regionale parlamentet har fått folkets mandat til å kjempe for regionens nasjonale selvstendighet. Det er ikke tvil om at katalanere er stolt av sin identitet, noe som er en del av kontroversen rundt separatist-flaggene på Camp Nou. Nå får fotballfans i Catalonia enda en grunn til å vifte med deres rød-gule nasjonalflagg, for i forrige uke ble det offisielt at en vennskapskamp mellom Catalonia og Baskerland skal finne sted den 27. desember kl 18.30 på Camp Nou. De kvinnelige landslagene skal også møtes, rett ved siden av på Mini Estadi til samme tid.

Tidligere Oppgjør

Kampen mellom Catalonia og Baskerland holder på å bli en årlig juletradisjon, da dette er andre året på rad at lagene møtes rundt juletider. Dette blir 12. gang at de to uoffisielle landslagene møtes, hvorav Baskerland har trukket det lengste strået og vunnet i hele seks kamper, mens Catalonia kun har vunnet én. I fjor endte kampen 1-1 etter mål scoret av Aritz Aduríz og den tidligere Espanyol-spilleren Sergio Garcia. I 2007 var sifrene de samme og det ble også uavgjort (2-2) i 2006.
Tilbake i 1971 vant Catalonia 2-1 på gamle San Mames, før vi må helt tilbake til perioden før borgerkrigen og Francos diktatur for å finne de første kampene mellom lagene, hvor det ble spilt 8 kamper mellom 1915 og 1931. Det er altså 100 års jubileum for at Catalonia og Baskerland møttes for første gang.
Under de siste kampene har Catalonias trener, Barcelona nåværende B-trener Gerard Lopez, tatt ut de fleste katalanske Barcelona-spillerne mens på Baskerland kan friste med velkjente navn som Inigo Martinez, Ander Iturraspe og Aritz Aduríz