UEFA og Barcelona har inngått en «våpenhvile» frem til dommen fra CAS er klar.
«Våpenhvilen» gjelder UEFAs bøter til Barcelona mot de katalanske selvstendighets-flaggene som har prydet Camp Nou og ulike stadioner over Europa, mens partene venter på svar fra CAS, Court of Arbitration for Sport. UEFA har da tatt Barcelona til retten for å løse denne saken, da UEFA mener at flaggene er ulovlige mens Barcelona mener at de er fullt lovlige. Det ble gitt bøter etter Champions League finalen mot Juventus og etter Champions League kampen mot Bayer Leverkusen, men bare boten etter Juventus-kampen ble betalt.
Prosessen rundt saken er en lang en. Det er ryktet at den endelige avgjørelsen fra CAS er mer enn et år unna, men i mellomtiden skal bøtene og andre sanksjoner utebli fra UEFA sin side. Problemet med dette er da at om CAS dømmer i favør UEFA kan UEFA bøtelegge Barcelona for flere flagg-episoder, alt på grunnlag av hvor mange kamper separatist-flaggene er synlige.
Hvis CAS dømmer I favør Barcelona vil det aldri bli mer bøter på grunn av separatist-flaggene. Om UEFA blir dømt i favør kan Barcelona bli bøtelagt 600,000 euro hver gang flaggene er synlig på en stadion Barcelona spiller kamp på. Dette kan også ende opp med at UEFA kan stenge en del eller hele Camp Nou for publikum over en tidsperiode.