Brasilianeren var igjen den store spilleren i møtet med BATE onsdag. To mål og en målgivende var fasiten etter 90 spilte minutter.
Da Leo Messi ble skadet gikk det et stort sukk i Barcelona. Ved tidligere skadeopphold, så har vi sett at laget har vært helt avhengige av den argentinske tryllekunstneren. Nå er situasjonen en helt annen. Før onsdagens kamp hadde Neymar og Luis Suárez stått for alle de siste 14 målene til Barcelona i ligaen.
Superspillerne ville det ikke annerledes mot BATE. Likevel gleder Neymar seg til Messi er tilbake igjen.

— Selvfølgelig savner vi Messi, for han er verdens beste spiller. Jeg er i god form om dagen, og jeg håper det fortsetter slik, sa Neymar til det fremmøtte pressekorpset etter kampslutt.

Det tredje målet var av den fine sorten. Suárez får ballen på høyre kant, og løper fra alt og alle. Det samme gjør Neymar fra venstre kant samtidig som han skjærer innover i banen. Så kommer pasningen foran mål, og brasilianeren kan bare bredside den inn.

— Jeg hadde et godt løp, men halve målet er Suárez sitt. Han er i en utrolig god form om dagen, fortalte Neymar.

Brasilianeren avslutter med å si følgende.

— Vi må ikke stresse. Vi er snart halvspilte og har gjort det bra. Vi har vunnet kamper og scoret masse mål, sa tomålsscoreren.