Men midtbanespilleren sier hælflikken til Luis Suárez kun var en refleks.
Om han bare er ydmyk vet vi ikke. Det som er sikkert er at midtbanespilleren igjen var blant Barcelonas beste, noe han har vært store deler av høsten. Sergi Roberto har hittil denne sesongen fått mer spilletid enn i hele forrige sesong, og er nå blitt en viktig del av laget.
Midtbanespilleren nyter altså livet om dagen, og etter en skade som kun satt han ut av laget i litt over en uke, så var han tilbake mot Getafe lørdag kveld. Der var han igjen tilbake der vi har sett ham tidligere denne høsten. 23-åringen sto bak begge Barcas mål, og begge assistene ville selv Leo Messi beundret.
Den første assisten var en flott hælflikk til Luis Suárez. Angriperen var sikker som banken, og ga katalanerne 1-0. Den andre målgivende pasningen for kvelden var en flott pasning over Getafes forsvar. En pasning som selv Xavi ville blitt stolt over å ha levert. Neymar scoret på volley, og 2-0 var et faktum.

— Jeg rakk ikke å tenke på den første assisten. Alt skjer så fort, og det var den eneste muligheten jeg hadde. Det viktigste er at det hjalp laget og vi dominerte kampen, sier Sergi Roberto ydmykt.

Videre sier lørdagens assistkonge at han ikke følte noe til skaden, og at han er i perfekt form.

14 mål av angrepsduoen

Suárez og Neymar har virkelig tatt ansvar i Messis skadefravær. Duoen har scoret alle Barcelonas siste 14 mål. Mye på grunn av god hjelp fra midtbanen.

— Vi spilte en smart kamp. Vi hadde mye ball og fant rom, noe som ikke er lett mot Getafe. Men vi klarte det heldigvis, sa Luis Suárez etter kampen.

Uruguayaneren ville også skryte av midtbanen.

— Du må alltid stole på lagkameratene dine, og pasningen fra Sergi Roberto var halve målet. Sergio Busquets er en svært vital del av laget, og måten han fører ballen oppover banen på, og valgene han tar gjøres kun av svært intelligente spillere, fortsatte spissen.

Uten Messi har Suárez fortsatt storspillet med Neymar, og mener at de utfyller hverandre.

— Alle på laget vet hvilken rolle de har, og jeg kommer ikke til å prøve å drible fire spillere. Det er det bare Neymar som klarer. Du må gjøre som treneren ber deg om, avslutter angriperen.