Flere skader, mindre rotasjon i troppen. Enriques Barcelona har endret seg fra forrige sesong.
Luis Suárez fikk for første gang hvilt seg denne sesongen da han ikke spilte mot Villanovense. Suárez har vært en av spillerne som har spilt mest denne sesongen, hele 1290 ut av 1380 mulige minutter. Mascherano vil få en lengre pause, kanskje lengre enn ønsket. Han ble hvilt nå i cupkampen, men må i tillegg stå over to ligakamper på grunn av karantene. En annen kar som har spilt mye er midtbanegeneralen Sergio Busquets, som har måtte ta kapteinsbindet i Iniestas skadefravær. Disse tre spillerne får endelig lov til å hvile seg etter en tung sesongstart med flere kamper og minutter på banen i forhold til samme periode forrige sesong.
Luis Enrique har blitt tvunget til å la hans berømte rotasjonssystem ligge hjemme etter at Barcelona har spilt 15 kamper. Hans beslutning om å ikke bruke to identiske startoppstillinger før etter januar ble kraftig kritisert av mange. I år har hendene hans vært bundet og han har ikke hatt mulighet til å bruke systemet som ga Barcelona tre titler. Dette fordi skadelisten er lang, spillere har reist og han har ikke fått lov å bruke nye spillere som Vidal og Arda Turan.

Tynn tropp

I starten av forrige sesong ble Luis Enrique kritisert for å rotere laget mye. Til slutt resulterte det i en sunn og frisk tropp som holdt seg mer eller mindre skadefri og tok hjem el triplete. I år har det blitt en annen fortelling; Med skader på nøkkelspillere som Messi og Iniesta, virker troppen utrolig tynn. Dette gjør det ikke noe bedre når man også finner navn som Sergi Roberto og Rafinha på listen også, begge to med en lovende sesongstart. Spillere som Adriano, Masip og Douglas har ikke vært i planene til Enrique og uansett hvor lyst han har til å bruke Arda Turan og Aleix Vidal så må han vente til januar.