La Masia-sagaen forsetter mellom FIFA og Barcelona.
Hver uke er det tusenvis av barn som spiller fotballkamper i Catalonia. Barn som har en fritidsinteresse de nyter og deler med venner, men nå er det ikke alle som får være med lengre. I forlengelse av hele La Masia-sagaen FIFA har kjørende mot Barcelona er reglene blitt strengere i hele Katalonia. Det har medført at barn som er født utenfor Spania ikke kan delta i fotballkamper for klubben deres.
Det katalanske fotballforbundet gjør alt de kan for å løse problemet, men allerede denne uken har en protestgruppe, bestående av et flertall foreldre, tatt saken i egne hender og blant annet kontakten den katalanske ombudsmannen. Protestgruppen, leder av Thomas Desembre, er meget klar i sin tale om hva deres plan og forhåpninger er

Vi anslår at rundt 3.000 barn ikke får lov til å spille fotball og dette er en alvorlig situasjon, både for barna, foreldrene og klubbene involvert. FIFA bryr seg ikke om både de spanske og katalanske lovgivningene og ingen sier noe imot. Vi skal snart i møte med våre advokater og ta saken den rettslige veien

FIFAs rykte i Catalonia

Regelendringen går utover barn som er integrerte i den katalanske regionen og som spiller i alt fra store fotballklubber som Barcelona og Espanyol til små lokale klubber. Eksempler på saken handler om et barn fra Etiopia som ble adoptert av foreldre fra Spania og lot det stå i papirene at han var fødd i Etiopia. Gutten kan spansk og har bodd i Spania med sin adoptivfamilie i mange år, han får ikke lov å spille fotball. En italiensk gutt på syv år, som allerede har gått på skole i Spania i mange år får heller ikke spille. Det rammer alle som ikke er født i Spania eller den katalanske regionen som spiller fotball for klubber innenfor Catalonia.
Gruppen venter på et svar fra FIFA og de håper at situasjonen ordner seg snarest og at barna kan få lov til å spille fotball igjen. Denne regelendringen hjelper også veldig lite på FIFAs rykte i Catalonia da FIFA har flere saker mot klubber i den katalanske regionen.