Den franske angriperen husker kvelden særdeles godt.
Det er klubbens offisielle hjemmeside som skriver dette. De har tatt en prat med den tidligere Barca-angriperen, som noterte seg for to mål den magiske kvelden i Madrid for fem år siden.
Franskmannen fortalte at han savner alt fra tiden i Barcelona, og han sender sine dypeste kondolanser til Tito.
Det er fem år siden 2-6 på Bernabeu, hva husker du best?

— Jeg kan ikke tro at det har gått fem år allerede, det føles som det var i går. Jeg husker at Puyol fortalte meg hva jeg kunne forvente av oppgjøret, og så husker jeg supporterne våre når vi vant. Resultatet var helt klart utrolig, og fra den kampen visste vi at vi kom til å vinne tittelen. Når vi kom tilbake til Barcelona etter kampen var reaksjonen fra supporterne helt fantastisk. Det var noe jeg aldri hadde opplevd før, og det var til og med før La Liga var vunnet.

Du scoret to mål i nøkkelfaser av kampen, hvilket mål er din favoritt?

— Jeg er ikke sikker på om jeg har en favoritt. Å score to mål i Madrid i en så viktig kamp, og å vinne kampen var nok for meg. Det var en svært viktig kamp fordi det var mot Real Madrid, og var en vital del av det å kunne vinne ligaen. Jeg var bare veldig fornøyd at målene mine kunne være med på å hjelpe til med det. Jeg kunne selvfølgelig ikke gjort det uten lagkameratene mine, og så var det akkurat jeg som fikk score to mål.

Hvordan vil du analysere Barca i den perioden?

— Vi skapte historie, ikke bare ved å vinne seks titler på et år, men også for å spille fotball den riktige måten – Barcelona-måten. Det Barcelona-laget vil bli husket i all evighet i historien av spillet.

Hva savner du om Barca?

— Klubben, treningene, fansen, alle som jobber rundt klubben, fotballen og min favorittrestaurant Da Greco hehe, egentlig alt.

Du har scoret fine mål i MLS, er livet i USA som en andre ungdomstid?

— Å bo i New York har alltid vært en drøm for meg, og å få være med på å promotere fotballen er en ære. Jeg vil ikke si det er en andre ungdomstid, men det er klart jeg nyter det.

Hvordan er fotballen i USA?

— Det vokser enda i USA, og hver uke kan du se at det vokser i riktig retning. Stadionene er fullere nå, enn da jeg først kom.

Hvordan tror du Frankrike vil gjøre det i Brasil?

— Jeg håper vi gjør det bra, men det vil bli vanskelig. Det er så mange gode lag som Brasil, Spania, Argentina, jeg vil ikke nevne alle, men som du ser vil det bli tøft.

Hva tenker du om Tito Vilanova?

— Det var en tøff beskjed å få. Jeg besøkte han flere ganger i New York da han kom til behandling, og jeg har bare bra minner om han. Det er et stort tap av en stor mann, og alle mine tanker går til familien.

Til slutt, har du en melding til din venn, Cesc?

— Hahaha, Cescy. Hjelp med å få tittelen tilbake der den hører hjemme.

Leave a Reply