Over et år siden Suárez debuterte for Barcelona
Det er 365 dager siden han debuterte foran flere tusen om ikke millioner håpefulle fotball fans på Santiago Bernabéu mot Real Madrid den 25 oktober 2014. Etter et skandale-VM for Suárez, har ting bare gått oppover, denne søndagen feiret han ett år i Barcelona med et hatrick mot Eibar.

Holdning i forandring

Suárez var en kontroversiell spiller, med mye drama alt fra juksing til biting. I Barcelona har han virkelig tatt seg sammen og har utnyttet potentialet sitt til det fulle. Suárez er nå kjent som en lagspiller som jobber til krampen kommer for hele laget, noe som gjenspeiles på banen. Hans utrettelige arbeidskraft bidrar til å skape mye rom for sine lagkamerater, noe som hjalp Lionel Messi og Neymar til å skinne minst like sterkt.

Scorer når det kreves

På drøye 47 kamper har Suárez scoret 27 mål, flere av de utrolig viktig. Debuten til den 28å-år gamle spissen ga ikke mye glede til Barcelona-fans – Real Madrid vant 3-1 i sesongens første clásico. For Suarez sin del var alt etter en opptur uten like. Først var han mesteren av målgivende pasninger, så ble han kongen av mål. Hans mål mot Manchester City og Paris Saint-Germain var utrolig viktige for å ta Barcelona videre i utslagsrundene i Champions League. Suárez scoret også Barcelonas 2-1-mål for å føre katalanerne i ledelsen for andre gang i kampen. Bildet hvor han løper over klubbens emblem med utstrakte armer har brent seg fast i mange Barcelona-fans’ sinn.
Det var ikke bare i Champions League Uruguayaneren scoret viktige mål. Når Real Madrid kom på besøk i sesongens andre el clásico, viste Barcelona-spissen ingen nåde og scoret vinnermålet som satte Barcelona i føresetet i ligaen. Daniel Alves leverte en praktfull pasning i retning Suárez og Iker Casillas måtte se seg slått av matchvinneren.