I juni vant Barcelona «el triplete» og en av de som var delaktig i alle konkurranser var unggutten, Marc Bartra.
Bartra ser tilbake på fjorårets fantastiske sesong i et intervju med «FIFA TV». Der ble han spurt om alt fra sine store idoler til det mest imponerende stadionet han har besøkt.

Det var fantastisk å vinne Champions League med Barcelona og det var det var utrolig å være med å gjøre historien til klubben enda større. Vi vant mot alle de store lagene fra de største ligaene.

I en alder av 24 år har Marc Bartra spilt seg inn i startelleveren til FC Barcelona. Han begynte å spille for den katalaske klubben i en alder av 11 år. Han er en av spillerne fra «La Masia» som virkelig har klart å slå gjennom på førstelaget. Nå har Bartra spilt tre år i A-lagstroppen og føler seg som en viktig brikke.

Jeg spilte i nesten alle gruppekampene i Champions League, og de fleste kampene i cupen og serien. Jeg er veldig stolt over å ha vært med å lage historie i Barça.

Pep Guardiola var den første treneren som ga Marc Bartra en sjanse på førstelaget. Etter tre år har Bartra klart å spille seg som en av de faste på laget. Barcelonas forsvarsspiller mener at det er forskjell på Guardiola og Enrique, men han mener også at begge har mange like idèer.

De er enige om hvordan fotball bør spilles og hva som er Barcelona-stilen. Det er ikke bare på førstelaget det er slik. Enrique kjenner alle i klubben, det helt ned i ungdomslagene. Slik var Guardiola også. Det er bare noen av likhetene mellom dem.

Fra Bartra var ung har han selvsagt vært Barcelona-fan, og hans største idol var tidligere kaptein, Carles Puyol. 24-åringen mener at han har lært hvordan en skal oppføre seg på banen, og ikke minst hvordan en skal opptre utenfor banen.

Mitt idol er Carles Puyol. Han var idolet mitt lenge før jeg møtte han, men etter mange år fikk jeg muligheten til å kalle han min lagkamerat, noe som var stort. Han har alltid vært den jeg har sett opp til.

Bartra har spilt med mange av de beste, til tross for sin unge alder. Men det er en helt spesiell spiller han skulle ønske han kunne fått delt banen med.

Jeg får spille med mange fantastiske spillere hver dag, men om jeg kunne fått valgt en annen spiller, som jeg ikke har spilt med, ville det blitt Ronaldinho.

Gjennom tre år for Barcelonas førstelag har katalaneren vært med å møte mange tøffe motstandere, men et rivaliserende lag han alltid finner utfordrende er Real Madrid.

Det avhenger selvsagt av formen deres, formen vår og vi møter de, men jeg synst det er alltid er ekstra utfordrende å møte Real Madrid.

I spørsmål om hvilket stadion han har blitt mest imponert av, trenger ikke han lang tenketid.

Det må være Bayerns, Allianz Arena. Det er et veldig flott stadion. Det finst mange fantastiske fotballarenaer, men jeg vil si at det er den som har gjort mest inntrykk på meg.