Barcelona er som alltid sterkt representert med seks spillere
Det er snart tid for den store begivenheten der man feirer verdens beste fotballspiller. Ballon d’Or-listene er blitt mindre og Barcelona har hele seks spillere som enda har mulighet til å vinne etter at listen ble forkortet fra 59 til 23. Barcelonas representanter i den store kåringen er som følgende: Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar, Andrés Iniesta, Javier Mascherano og Ivan Rakitic.

Messi er storfavoritt

Etter en fantastisk sesong med Barcelona der de vant alt av store turneringer som La Liga, Champions League og Copa Del Ray, har Messi også dratt med seg individuelle prestasjoner på veien. UEFA best player in Europe Award ble han tildelt etter en fantastisk sesong i Champions League der han ble toppscorer, delt med Neymar og Cristiano Ronaldo. Som om det ikke var nok scoret han også Champions league’s peneste mål.
Neymar har tidligere uttalt seg om at Ballon d’Or er reservert til Messi:

— Lionel Messi er den store favoritten. Denne gang er Ballon d’Or reservert for Messi. Han er den beste spilleren i verden. For alt han har bidratt med til fotballen, så fortjener Messi prisen.

Stemmene skal avgis mellom 26. oktober til den 20. november. I den tiden er Messi enda ute av spill med en kneskade, men han forventes tilbake til el Clásico.
Nå ser listen slik ut:
– Sergio Agüero
– Gareth Bale
– Karim Benzema
– Cristiano Ronaldo
– Kevin De Bruyne
– Eden Hazard
– Zlatan Ibrahimovic
Andrés Iniesta
– Toni Kroos
– Robert Lewandowski
Javier Mascherano
Lionel Messi
– Tomas Müller
– Manuel Neuer
Neymar
Ivan Rakitic
– Arjen Robben
– James Rodríguez
– Alexis Sánchez
Luis Suárez
– Yaya Touré
– Arturo Vidal