Det har vært en tung sesongstart sett med Barcelona-øyne. Heldigvis ser ikke tabellen så ille ut i forhold til de øvrige lagene og Barcelona henger godt med i teten.
I hvert fall enn så lenge – dersom skademarerittet fortsetter skal det bli vanskelig å holde følge utover i sesongen.
Så langt har man slitt med skader på spillere som Bravo, Vermaelen, Alves, Adriano, Alba, Rafinha, Iniesta, Neymar, og Lionel Messi. Vi nærmer oss altså en ellever med skadde spillere, og det under to måneder ut i sesongen.
Så kan man jo spørre seg om det gjøres noe galt på treningsfeltet til Barcelona, for så mange og hyppige skader pleier ikke Barcelona å være bekjent av. Men det får være en annen diskusjon, her er det unggutter som er tema.

Ungguttas sjanse?

For med så mange skader så skulle man tro det åpnet for at Barcelonas fremtid kanskje skulle få muligheten til å skinne i det store selskap. Men den gang ei. Det kan virke som om Lucho mangler tillit til flere av talentene La Masía har å by på.
Barcelona har så langt i sesongen hatt 4 forsvarsspillere ute med skade, totalt. Ikke én gang har Lucho valgt å hente opp en forsvarsspiller fra B-laget.
Og Bartra virker heller ikke å være en særlig betrodd mann i blokka til Enriqué.
Og samtidig som Douglas sitter på benken og venter spent på neste mulighet, så spiller Grimaldo i Segunda B. Unggutten som av mange var regnet å ha en nærmest sikker plass på A-laget i fremtiden virker ikke en gang å være i nærheten. Han har ennå til gode å debutere på A-laget. Kontrakten hans går ut til sommeren, og kan fort bli enda en talentfull spiller som reiser grunnet mangel på tillit og håp om spilletid.
Midtbanen vår lider av en Rafinha som er ute resten av sesongen, et spennende prospekt som lå an til å få et gjennombrudd denne sesongen. Slik gikk det altså ikke. Når Andrés Iniesta nå også er ute med en Hamstring skade, i tillegg til at det ikke ser spesielt lovende ut med Turan-saken, så kan vi kanskje få se Sergi Samper? Så langt har ikke det heller sett særlig lovende ut. Til tross for skadene og behovene man nå har på midten ser det ikke ut til at Lucho har store planer om å bruke Samper. Så langt har man kun sett små innhopp av Gerard Gumbau, som man ikke kan si har imponert nevneverdig. I tillegg står 21-åringen Juan Camara foran Samper i køen. Camara har riktignok ikke fått spilletid, men i det minste har han fått nyte et par kamper fra benken. Så får man se, om Luis Enriqué planlegger å bruke Samper, nå som Iniesta også er skadet. Hvis ikke er det mange managere, spesielt i England som står klare med lommerusket for å sikre ungguttens signatur.
Angrepet har heldigvis ikke lidd av så mange langvarige skader. Man hadde Neymar ute i sesongens første seriekamp mot Athletic, da spilte Rafinha i hans posisjon. Sandro spilte de siste 8 minuttene for Rafinha. Og nå mens både Rafinha og Messi er skadet så står man egentlig kun igjen med Sandro og Munir til å fylle den ene plassen i angrepet. Denne delen av laget er den desidert sterkeste, men samtidig kanskje den mest sårbare. Hvis én av disse blir utilgjengelig og da spesielt Lionel Messi, så ser man umiddelbart at ting ikke flyter som det skal. Så her har Lucho et håpløst problem. Verken Munir eller Sandro tar nivået som man skulle ønske, selv om de kan glimte til. Og av B-lagsspillerne er det dessverre lite som er aktuelt.

Halilovic kunne løst mye

Samtidig som alle disse skadeproblemene pågår, så er altså Halilovic sendt på lån til Sporting Gijon. En svært talentfull Kroat, som kunne løst floka både på midtbanen og oppe på høyre-kanten. Alen har vist storspill på høyt nivå for Gijon denne høsten og undertegnede mener at han utvilsomt ville tilført Barça mye positivt om han hadde fått bli. Halilovic fikk for øvrig prisen månedens Gijon-spiller i september. Som beviser at han har La Liga nivået inne.
Man kunne selvsagt ikke forutse alle skadene som Barcelona nå lider under skulle komme. Men Halilovic er en spiller som burde vært tilgjengelig på A-laget uansett. For å ta for oss det positive i den saken, så får han mye mer A-lagsspill enn hva han trolig hadde fått på Camp Nou.
Angående Samper og Grimaldo er det vanskelig å si hva som er årsaken for oss utenforstående. Det skal uansett bli spennende å se om de får sjansen i løpet av høsten. Og hva det blir til med fremtiden deres.
Så skal det selvsagt legges til historien at det nok ikke gror like godt som for noen år siden, men det er allikevel flere spennende navn som virker å være totalt bortgjemt.
Hva mener dere? Burde Enriqué satse mer på unggutta?
Si deres mening i kommentarfeltet under.