Det skriver brasilianske medier.
Globoesporte skriver at brasilianerens tidligere klubb har sendt et krav til FIFA om å utestenge Neymar i seks måneder som følge av overgangen som skjedde for tre år siden.
Avisen skriver at det var i mai at Santos-president, Modesto Roma, gråtende skal ha kommet med dette ønsket til FIFA. Selv om Neymar er hans «idol» så skal det være for klubbens skyld.

Korrupsjon skal være årsaken

Santos-presidenten skal ha ramset opp flere av paragrafene i FIFAs lovverk, som visstnok skal være brutt av Neymar, spillerens far, deres selskap og Barcelona. Santos fikk 17 millioner euro for spilleren som var på utgående kontrakt, men mener de har krav på 55 millioner euro. Santos mener å ha blitt utsatt for korrupsjon i forbindelse med overgangen.
Modesto Roma har i sitt brev til FIFA ramset opp flere paragrafer, og mener at passende straff er å utestenge Neymar i seks måneder fra all fotball.
Den katalanske avisen Sport har også skrevet om saken, og skriver at Santos føler seg forrådt og sveket av alle parter involvert. De skal kreve 55 millioner euro, men FIFA har foreløpig ikke tatt stilling til saken.
Neymar på sin side sier at han har et skriftlig brev fra tidligere Santos-president, Luis Alvaro de Oliveira, hvor det står at han har presidentens fulle støtte når det gjelder å forhandle med Barcelona.
Santos har derfor vært klar over forhandlingene hele tiden, og brasilianske kilder tror FIFA kommer til å avslå Santos’ søknad. Men det hele er opp til FIFA.