Men angriperen innrømmer at man merker fraværet av verdens beste spiller.
I et intervju med laliga.es har den tidligere Liverpool-spilleren lettet på sløret, og fortalt hvor tøff den spanske ligaen er. Luis Suárez er en av spillerne med mest spilletid denne sesongen, og etter en fantastisk førstesesong så blir han nå regnet som en av de viktigste på laget. Angriperen er også veldig respektert når det gjelder å snakke om lagets tilstand.

— Alle lag gir fra seg poeng, og du vet aldri hva resultatet kommer til å bli. Det er en fin liga med jevn og god matching. Det er fem lag som spiller i Champions League, noe som betyr at topplagene vil spille veldig mange kamper, sier Suárez.

Barcelona står med 15 poeng i La Liga. Det er samme antall poeng som Real Madrid og Celta Vigo. Alle klubbene er ett poeng bak ledende Villarreal.

— Vi vet hvor tøffe rivalene våre er. Både Real Madrid og Atlético Madrid har bevist det i tillegg til klubber som Valencia og Sevilla. Vi må tro på oss selv og forstå at lag vil gi fra seg poeng. Vi har omtrent det samme laget som forrige sesong, og vi må vite at spillestilen og mentaliteten vår ga oss trippelen forrige sesong, forteller angriperen.

Barcelona har ikke vært det samme hittil denne sesongen, og flere sentrale spillere har pådratt seg langvarige skader. En av dem er en av Suárez’ beste venner, nemlig Leo Messi.

— Ingen kan erstatte Messi, og vi kan ikke tenke at noen skal ta rollen hans. De av oss som spiller i angrepet må fortsette å spille som vi gjør. Selvfølgelig merker vi at verdens beste spiller ikke er der, men alle må gi en del hver, avslutter Luis Suárez.

Barcelona møter Rayo Vallecano førstkommende lørdag. Luis Suárez er tvilsom med ubehag i en muskel. Er det en spiller klubben trenger, så er det sør-amerikaneren. Angriperen har nemlig scoret i alle hjemmekamper han har spilt mot lag fra Madrid. Både Real Madrid, Atlético, Getafe og Rayo sist gang de møttes har fått kjenne uruguayanerens målteft på Camp Nou.