Barcelonas kvinnelag bemerker seg både nasjonalt og internasjonalt.
Barcelona Feminí som de egentlig kalles, har vunnet den spanske serien de siste fire årene, og har også åpnet årets sesong med gode resultater. Samtidig viser spillerne at de kan prestere på et høyt, internasjonalt nivå og har tatt seg et steg nærmere den gjeve mesterligafinalen. Onsdag kveld gikk Barca videre til åttendedelsfinalen i UEFA Women’s Champions League, altså kvinnefotballens svar på Champions League. Etter et uavgjortresultat (1-1) mot BIIK Kazygurt forrige uke var det et stort press på kvinnene fra Barcelona før hjemmekampen på onsdag.
Jennifer Hermoso ble kampens to målscorer med Barcelonas første og siste mål, i en leken 4-1 seier mot nevnte BIIK Kazygurt. Venstreback Melanie setter inn 2-0 etter 20 spilte minutter, før kvinnelagets svar på Piqué, Marta Unzué, putter kampens tredje etter 50 minutter spilt. BIIK Kazygurt fikk med seg et trøstemål, scoret av Gabelia, i det 90. minuttet men det var alt kvinnene fra Kazakhstan fikk med seg fra Mini Estadi der 1 115 personer fikk med seg Barcelonas kvinnelags maktdemonstrasjon. Barcelonas 5-2 seier sammenlagt er også trener Xavi Lorens største europeiske seier noensinne. Mandag trekkes Barcas motstander som blir å se på motsatt banehalvdel i åttendedelsfinalen.
FC Barcelonas lagoppstilling: Ràfols, Bergara, Ruth, Marta Unzué, Melanie (Patri Guijarro 55. min), Miriam, Jennifer Hermoso, Sandra (Alexia 46. min), Marta Torrejón, Olga og Leire