Klubben har bestemt seg for å ta saken til CAS.
På et styremøte onsdag kveld ble det bestemt at Barcelona torsdag vil sende en klage til FIFAs ankeutvalg, for så å sende saken videre til Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Grunnen? Fifa svarer ikke Barcelona.
Styret i den katalanske fotballklubben skal ha sendt tre brev til FIFA for å få Arda Turan spilleklar før januar. Dette som følge av den alvorlige kneskaden til Rafinha, som setter brasilianeren ut av spill resten av sesongen.
Regelverket til det spanske fotballforbundet åpner for at spillere kan registreres utenom overgangsvinduene, hvis det er særskilte hendelser. Skader, som setter en spiller på skadelisten i så mange måneder som i Rafinhas tilfelle, går innunder denne regelen. Likevel må FIFA godkjenne dette, og det sure vennskapet mellom katalanerne og Det internasjonale fotballforbundet fortsetter.
Barcelona har i mer eller mindre grad boikottet FIFA siden de fikk straffen, som ga klubben overgangsnekt i to overgangsvinduer.
For å oppsummere, så vil klubbens styre torsdag sende en klage til FIFAs ankeutvalg før de sender saken videre til CAS. Om Arda Turan får spille for Barca før 3. januar er fortsatt uvisst.