Barcelona er svært fornøyd med progresjonen til spisstalentet.
Som de fleste er klar over, så gror det godt i akademiet til Barcelona. En gutt som virkelig har hatt en eventyrlig sesong er 18 år gamle Munir El Haddadi. Spanjolen med marokkanske aner, har bøttet inn mål for Barcas U19-lag i tillegg til fire mål på elleve kamper for Barcelona B etter årsskiftet.
Angriperen har gjort sakene sine så bra at klubben for et par måneder siden så seg tvunget til å gi spilleren ny kontrakt, for ikke å miste han. El Haddadi, som blir 19 år 1. september, har nå kontrakt til 2017 med en utkjøpsklausul på 12 millioner euro. Hvis unggutten tar steget opp på førstelaget stiger denne utkjøpsklausulen automatisk til 35 millioner euro.
Sportsdirektør Zubizarreta vil likevel verne unggutten, slik at han ikke får for mye press på seg. Munir er en godt likt spiller av alle trenere i klubben. Han er profesjonell, ydmyk og har gode holdninger.
Kommende sesong blir spisstalentet flyttet opp på Barca B på permanent basis, og Luis Enrique har ikke lagt skjul på sin beundring av unggutten. Nå ryktes det at Lucho vil ta han med på oppkjøringen til neste sesong. Da vil han få lære av «de store gutta», noe som vil være svært viktig for at spilleren ikke skal stagnere.
Luis Enrique følger godt med på talentene i klubben, og kanskje får Munir også prøve seg på førstelaget kommende sesong.
Tidligere i vår var Munir El Haddadi Barcelonas beste spiller i tidenes første UEFA Youth League, som er U19-lagenes svar på Champions League. Der scoret unggutten elleve mål, og hadde fem målgivende, noe som var best i begge kåringene. Han scoret blant annet dete målet i finalen mot Benfica:
https://www.youtube.com/watch?v=RRkw8l_ANwk