Hjørnespark er Barcelonas største svakhet og det virker som de har rett og slett gitt opp.
Tallene er klare. Barcelona har fått tildelt 92 hjørnespark så langt i sesongen og ingen av de har gått forbi målvakten. Ingen har klart å overliste motstanderlaget på corner. Sist sesong scoret Piqué alene tre ganger på hjørnespark, og sammenlignet med hele lagets 7 scoringer sist sesong så sier det litt.
Denne sesongen har det vært motstanderne som har fått testet sisteskansen vår på hjørnespark. Bare 42 cornere er blitt tildelt våre motstandere men hele to mål er blitt scoret. Det vil si at våre motstandere er nesten dobbelt så farlige som oss på cornere. Hadde Barcelona vært like gode på hjørnespark som våre motstandere hadde vi allerede vært oppe i 4 scoringer, og en tredjedel av antall scoringer Barcelona så langt har klart å prestert.
Lørdag er det kamp mot Rayo Vallecano og sist sesong ble det hele 6-1 til Barcelona i tilsvarende oppgjør og i samme kamp scoret Piqué på corner etter innlegg fra Xavi, så vi kan håpe på at hjørnesparkstatistikken bedres etter lørdagens festkamp mot Vallecano.