Enda en gang må verdens beste liga tre tilbake i to uker på grunn av landslagspause.
11 spillere skal ut i aksjon for landet sitt og det betyr at over halve troppen vil være fraværende på treningsfeltet. Barcelona er som alltid storleverandør til diverse landslag og om Messi, Iniesta og Vermaelen i tillegg til karantener hos Neymar og Suárez, kunne antallet vært enda større.
Spania skal ut til kamp Luxemburg og Ukraina i to EM kvalifikasjonskamper, henholdsvis den 9. og 12. oktober. Med seg fra de blå-røde har de Pique, Alba, Bartra og Busquets. Munir skal også i aksjon for Spania, med for U21-laget, han møter på Georgia og Sverige. Raktic skal i aksjon for Kroatia, som møter Bulgaria og Malta, mens Arda Turan er selvskreven på det tyrkiske landslaget som skal måle krefter mot Tsjekkia og Island.
Mascherano er den eneste Barcelona-spilleren med for Argentina, grunnet skade hos Messi, og de skal da mæte Ecuador og Paraguay. På det tyske landslaget er ter Stegen tatt ut til kamp mot Irland og Georgia. Med Neymar ute med karantene er Dani Alves den eneste fra Barcelona som skal representere Brasil da de tar på seg slitekamper mot henholdsvis Chile, med Claudio Bravo i spissen, og Venezuela. Bravo og Chile skal også møte Peru.
De få førstelagsspillerne som møter Enrique på treningsfeltet under landslagspausen er Masip, Douglas, Mathieu, Sergi Robero, Suarez, Neymar og Sandro, mens Messi, Iniesta, Vermaelen, Rafinha og Adriano er alle ute med skade.
Den siste landskampen spilles torsdag 13. oktober og det betyr at det gir Enrique bare to treninger til å forberede den fulle troppen til hjemmekampen mot Rayo Vallecano.