Tirsdag offentliggjorde anklagemyndigheten i Barcelona at Messi er frifunnet.
Den lenge påløpende saken om Lionel Messi og hans far Jorge Messi har kommet litt lengre enn sist. Saken handler om at Lionel Messi og hans far Jorge har snytt skattevesenet i Spania for omkring 4.1 millioner euro. Det er nå vurdert at Lionel Messi ikke hadde noe ansvar i saken og at man har bestemt seg å droppe saken mot verdens beste fotballspiller. I offentliggjørelsen meddeler anklagemyndighetene at det ikke var bevis for at Messis manglende kunnskap til sin økonomi har vært med intensjoner å snyte skattevesenet.
Anklagemyndigheten forsetter dog saken mot Lionel Messis far, Jorge Messi, da de mener at han har er den eneste ansvarlige i saken. Straffen for en slik kriminalitet krever 18 måneders fengsel og en bot på to millioner euro, men ryktene sier at det virker usannsynlig at han havner bak murene.
Selv om Messi ble frifunnet av anklagemyndighetene i Barcelona må først dommeren i saken gjøre opp sin beslutning og eventuelt følge anklagemyndighetens beslutning om å droppe saken mot Messi. Men det er ingen tvil om at dette er en særdeles god nyhet for Messi, at anklagemyndighetene har besluttet å frifinne den mest scorende spilleren i Barcelonas historie.