Fadesen i Sevilla var Blaugranas andre La Liga-tap for sesongen – en sesong som kun er syv seriekamper gammel. Verre har ikke katalanerne åpnet en sesong på tolv år.
Vi må tilbake til 2003/2004-sesongen for å grave frem en dårligere seriestart enn den vi er vitne til i dag. Frank Rijkaards mannskap presterte faktisk å både tape to kamper samt spille tre uavgjort i løpet av sesongens syv første La Liga-runder for tolv år siden. Det resulterte i en ellevteplass ved inngangen til oktober 2003.
Heldigvis står det ikke like dårlig til for Luchos menn. Med seire i de resterende fem seriekampene ligger de blårøde på en betryggende fjerdeplass, bare ett poeng bak serieleder Villarreal. Situasjonen kunne naturligvis sett mye styggere ut om for eksempel Real Madrid hadde kommet bedre fra de første syv rundene, hvor Benitez’ disipler kun har maktet å vinne fire kamper. For ordens skyld ligger altså hovedstadslaget à poeng med Barca idet vi går inn i høstens andre landslagspause.
Luis Enrique og co står med andre ord ikke overfor noen krise, men sesongens resultater kjennes nok ut som en stein i skoen, som bør fungere som en hyggelig påminnelse om at det virkelig er dags for å ta steget opp mot forrige sesongs form.
Hvordan tror du serietabellen ser ut ved sesongslutt?