Ved en eventuell katalansk løsrivelse må kanskje Barcelona finne en ny liga å herje i
Slik ser en for seg at en katalansk liga kan se ut dersom Espanyol og FC Barcelona blir sparket ut av La Liga, om det skulle hende at en løsrivelse av Catalonia skulle skje og dersom uttalelsene til Javier Tebas (ligapresident) skulle være tilfelle.
Lagene er som følger:
FC Barcelona
Espanyol
Montanesa
Asco
Granollers
Llagostera
Hospitalet
Sant Andreu
Badalona
Sabadell
Gava
Jupiter
Nastic
Lleida
Girona
Figueres
Cornella
Prat
Ikke akkurat lag man er vandt til å høre om men mange av lagene har kommet langt i Copa del Rey de siste årene. Hospitalet møtte Barcelona i Copa del Rey i og de ble rett ut knust i andre oppgjør 9-0 etter tre ganger to mål fra Thiago, Cuenca og Tello. Girona vant 4-2 mot FC Barcelona B så sent som i september i år så det er ikke så altfor lett motstand vi møter om det skulle ende slik.Det skal og sies at både FC Barcelona og Espanyol har offisielt sagt at de kan forhandle frem spilleroverganger til de mindre klubbene slik at ligaen kan bli jevnere.
En av de største grunnene til at La Liga er så stort i utlandet og den største grunnen til krangelen over TV-rettighetene er på grunn av Barcelona og Real Madrid. Det vil ikke gi ligaen samme verdi dersom Barcelona og Espanyol skulle bli fryst ut fra ligaen. Barcelona på sin side ønsker selv å være en del av ligaen selv om en katalansk løsrivelse skulle skje. Ligapresidenten Tebas har også før sendt ut tomme trusler i retning Catalonia og man skal da ikke frykte 100% en spansk liga uten Espanyol og Barcelona.
Et annet alternativ om noe slikt skulle skje er at Barcelona knytter seg til den franske ligaen, slik som Monaco, men sjanse for det er veldig liten sånn sett. Det skal uansett mye til for at La Liga forsetter uten FC Barcelona og Espanyol selv om en katalansk løsrivelse skulle skje.