(Spania – Nederland 1-5) Spania floppet i VM-åpningen.
Nederland og Spania, forrige VMs finalister, møttes til åpningskampen i gruppe B. Nederland var ute etter revansje fra Johannesburg — og det skulle de få. Mildt sagt.
Spania åpnet slik de pleier, med mye ballinnehav. Nederland satset på en mer direkte spillestil, som på forhånd spådd. Og selv om Sneijder fikk en sjanse innledningsvis var det Spania som skulle starte best.
Like før halvtimen var spilt gikk Costa over ende innenfor boksen, og ble tildelt en straffe som så helt ok ut. Mulig Costa tråkket på benet til Vlaar, men nedelenderen var aldri på ball, og hindret forsåvidt Costa. Straffen ble satt kontant nede til venstre av Xabi Alonso.
Rett før pause ble det slått en lang ball opp på van Persie, som hadde startet i bakrom, og headet ballen perfekt over en måpene Casillas. Dødt løp til pause.

Enveiskjørt andre omgang

Spania hadde hatt mange gode tendenser i første omgang. De ble det færre av i andre omgang. I stedet skulle den direkte fotballen til Nederland gjøre susen. Igjen kom den lange ballen, denne gangen til Robben, som tok ned fremspillet, vendte bort en noe passiv Piqué, og satt inn 2-1, via Ramos’ fot.
3-1 kom etter et frispark. Sneijder banker ballen inn på lengste stolpe hvor de Vrij raget høyest. Spanjolene ville ha angrep på keeper, skjønt Casillas så uansett sjanseløs ut.
Så var det Casillas sin tur til å være klønete, med en lang touch, som van Persie våkent plukket opp og satte inn sin andre scoring i kampen.
Robben ville ikke være dårligere, og da Spania presset oppover åpnet det seg rom bakover. Robben havnet i en løpeduell med Ramos, som ble rått parti. Innenfor 16 vender Robben bort alle både en og to ganger, og fastsetter sluttresultatet til 5-1.
Barcelona var representert med Piqué, Alba, Busquets, Xavi og Iniesta fra start, samt at Pedro fikk ti minutter mot slutten.