Barça-trener Luis Enrique regner ikke med at Rafinhas skade vil påvirke FIFA-straffens varighet.
Klubbens hovedtrener stilte lørdag til pressekonferanse i forbindelse med morgendagens ligakamp mot Levante, og overgangsnekten fra FIFA og skaden til Rafinha var noen av de heteste temaene.

– Det er ikke lenge siden klubben henvendte seg til FIFA for å få en bekreftelse på straffens varighet, og deres svar er så tydelig som det kan bli. Jeg regner ikke med å få bruke de nye spillerne før i januar.

Får ikke erstatte Rafinha

I forrige ukes Champions League-oppgjør mot Roma pådro Rafinha seg en skade som setter ham på sidelinjen resten av sesongen. Det spanske fotballforbundet (RFEF) åpner i slike tilfeller for at klubber kan få dispensasjon til å kjøpe eller melde inn en erstatter for den skadde spilleren, selv utenfor overgangsmarkedet.
Derfor ble det spekulert i om Barça ville få mulighet til å gi Arda Turan eller Aleix Vidal spilletid før overgangsnekten oppheves i januar, selv om straffen i utgangspunktet hindrer dem i å registrere og bruke nye spillere før nyttår.
Det kommer imidlertid ikke til å skje, ifølge Sport. Allerede for tre måneder siden henvendte klubben seg til FIFA for å få en bekreftelse på når overgangsnekten oppheves, og svaret var at det ikke under noen omstendigheter kan signeres spillere før 4. januar.
Luis Enrique innrømmer at han gjerne skulle sett at situasjonen var en annen.

– Vi skulle gjerne hatt en annen situasjon, men FIFAs beslutninger har gått mot oss. Det må vi bare respektere. Det er irrelevant om jeg synes det er rettferdig eller ikke.

Treneren legger ikke skjul på at skaden til Rafinha kom på et verst tenkelig tidspunkt, men karakteriserer troppen som like konkurransedyktig som før.

– Det er trist både for spilleren og for oss, men vi er like sterke som før. Vi kan bruke spillere fra reservelaget ved behov. Vi har gode vinnersjanser i de turneringene vi konkurrerer i.

Alves tilbake

Under dagens treningsøkt var alle skadefrie førstelagsspillere disponible, inkludert Gerard Gumbau og José Suárez fra reservelaget. I tillegg er Dani Alves tilbake fra skade, men Luis Enrique vil ikke røpe om han vil bli å se i kampen mot Levante.

– Det er svært godt nytt at han er skadefri. Han har trent med oss og føler seg bra. I morgen kommer jeg til å avgjøre om han kan spille eller ikke.

På skadelisten finnes Rafinha, Claudio Bravo og Thomas Vermaelen. I tillegg er midtstopper Gerard Piqué suspendert. Douglas er på sin side på vei tilbake fra sitt skadeavbrekk, i likhet med Alves.
Enrique forventer ikke å innkassere seier uten kamp mot Levante, til tross for at laget fra Valencia bare står bokført med to poeng etter tre serierunder.

– Jeg forventer å se dem med samme holdning som de har hatt i de første kampene av sesongen. De kan fort gjøre jobben vanskelig for oss på grunn av deres defensive kvaliteter.