FIFA-regelementet åpner for at Barça kan få tillatelse til å erstatte en langtidsskadet spiller.
Etter at Barça mistet Rafinha for resten av sesongen, åpner FIFAs regelverk for at katalanerne kan få tillatelse til å erstatte ham. Det betyr i praksis at Aleix Vidal eller Arda Turan kan få spilletid før overgangsmarkedet åpner i januar.
Regelverket sier at dersom en klubb mister en av sine innmeldte førstelagsspillere på grunn av alvorlig og langvarig skade, kan den få dispensasjon til å kjøpe eller melde inn en erstatter for den skadde spilleren — selv utenfor overgangsvinduet.
Spørsmålet er om Barças overgangsnekt faktisk anses som utløpt. FIFA-dommen sa at katalanerne måtte overstå to overgangsvindu, henholdsvis årets vinter- og sommervindu. I praksis har Barça altså allerede sonet ferdig straffen, og er dermed utenfor karantene.
Ifølge tidligere direktør og presidentkandidat Toni Freixa, er det ingen tvil om at Barça har rett til å erstatte Rafinha umiddelbart.

– I denne saken har ikke FIFA noe de skulle ha sagt, ettersom at sanksjonen har utløpt, sier Freixa til Sport.

For å få til en erstatning må Barça melde Rafinha ut av førstelaget, for så å søke det spanske fotballforbundet (RFEF) om tillatelse til å registrere en ny spiller utenfor overgangsmarkedet.
Dog er Freixa ikke overbevist om at katalanerne kommer til å søke om tillatelsen, da klubben fortsatt har en uavklart sak med FIFA i forhold til La Masia.

– Den eneste utfordringen som jeg kan forestille meg, er at Barça for øyeblikket ikke ønsker å legge seg enda mer ut med FIFA, da de fortsatt har en uavklart sak om ungdomsspillerne i La Masia. Det kan være en grunn til at de velger å se bort fra muligheten til å registrere en spiller, og heller venter til overgangsvinduet åpner i januar.