Louis Van Gaal har et blandet forhold til Spania
Det var VM-finale for fire år siden. Spania mot Nederland. Louis Van Gaal var veldig usikker på hva han følte da Spania løftet trofeét. Som en stolt nederlender burde valget vært enkelt, men når han så på spiller-lineupene var det faktisk en god del kjente fjes på det spanske laget. Treneren har uttalt seg til FIFA:

– Det var ganske blandet. Nederland var der, men det var også fem spillere jeg hadde trent og undervist i Barcelona der. På Nederland var det bare Robben og Van Bommel jeg hadde kjent tidligere. Det føltes litt som om jeg måtte støtte Spania selv om jeg kommer fra Nederland. I siste stund var det de jeg støttet så klart, men jeg ble veldig stolt da Spania vant.

Denne stoltheten kommer fra hans rolle i Barcelona. Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Carles Puyol og Víctor Valdés fikk alle debuten på førstelaget under Van Gaal. Puyol og Valdés er riktig nok borte fra troppen, men nederlenderen gleder seg til å se Iniesta og Xavi igjen.

– Jeg har gode minner om dem, og det er først og fremst fordi de er gode mennesker. De har ikke glemt meg heller fordi de snakker stadig om meg. De har utviklet seg til å bli kjernen i det suksessfylte Barcelona-laget vi alle kjenner.
– Jeg så de spille for Barça-B og jeg tok dem opp til A-laget. De har utviklet seg til å bli verdensklasse alle sammen.

Spania tar i mot Nederland i kveld og Louis Van Gaal bli å finne i trenerstolen til sistnevnte. Hvordan tror du kampen går?