I morgen drar Barca tilbake til stadionet hvor klubben tok sin første trippel.
Mye har skjedd siden våren 2009. FC Barcelona har byttet hovedtrener tre ganger, sikret senere det samme året sin første seksdobbel, har vunnet ytterligere en trippel, samt sett store kjøp og salg på spillersiden. Det som dog ikke har skjedd er at Barcelona har fremdeles til gode å dra tilbake til stadionet der klubbens største epoke på en måte startet.
Skjønt lagene møttes så sent som ved sesongstart i år, da Roma var gjest under Johan Gamper trophy game — en kamp Barcelona vant 3–0. Trolig må Barca belage seg på et mer målbevisst Roma, både på grunn av økt viktighet av kampen, men først og fremst fordi det er vanskelig å dra til Roma med et mål om å bare plukke med seg tre poeng.

Romere i god form

At Estadio Olimpico ikke er et gjestfritt sted fikk Juventus merke i den andre runden av Serie A. Før kampen hadde Roma spilt 1–1 mot Hellas Verona borte, og mange regnet nok de regjerende mesterne til å være sterkest. Det var de dog ikke, og Roma har siden vunnet sin siste kamp — som gir dem syv poeng på de tre siste kampene.
Barcelona står på sin side med full pott etter tre kamper, og går som vanlig inn mot kampen som favoritter. Troppen til katalanerne har allerede blitt tatt ut, og noe overraskende finner vi Gumbau og José Suárez. Jordi Masip er også med, trolig for å være backup for ter Stegen, da Bravo er skadet. Fullstendig tropp finner du her.