Piqué møtte tidligere i dag en presse som, særlig basert på hvor de er fra, valgte å fokusere på forskjellige ting.
Piqué er en mann som er i vinden om dagen, særlig i Spania (hvor undertegnede befinner seg), etter landslagspausen som nettopp er over. Grunnene er flere, men det som trolig har blåst opp situasjonen er vår nummer tres nylige bytur, som naturligvis ble snappet opp av media. Han var likevel å finne i startelleveren mot Makedonia — skjønt spansk media lar seg ikke stoppe så lett. Piqué er som kjent suspendert etter å, mildt sagt, ha skjelt ut en av assistentdommerne i den andre kampen av den spanske supercupen. Samtidig er dette første landslagssamling siden Piqué sendte flere stikk til hovedrivalen, under feiringen av trippelen tidligere i år. Han møtte derfor en enorm pipekonsert, noe som gjorde at han følte for å prate ut om en del ting.

— Jeg følte meg veldig bra i begge kampene for landslaget. Jeg er positiv, og er som regel i godt humør. Samtidig er det bare to kamper igjen av suspensjonen, så vi kan snart bevege oss fremover.

Den nylige pipekonserten tror stopperen har med stikkene han kom med under den nevnte feiringen. Og han sier at «ingen ting kommer til å forandre seg», noe man kun kan tolke som at han vil komme med flere stikk i fremtiden. Likevel føler han ikke at kommentarene ødelegger for det som skjer på landslagssamlinger.

— Jeg mente aldri å være respektløs mot noen. Det jeg sa under feiringen var en spøk, som kun Piqué stod bak. Jeg angrer ikke på noe — jeg ville gjort det tusen ganger til. Det er sånn jeg er. Jeg har vokst opp i Barcelona-trøya, og jeg vil alltid ønske at Real Madrid taper. Det er den typen rivalisering vi alltid har hatt. Men rivaliseringen forhindrer meg ikke fra å ha et godt med Madrid (-spillerne, red.anm.). Jeg har for eksempel et fantastisk forhold til Iker Casillas. I garderoben er vi en enhet, og jeg håper folk forstår dette.

Har et godt forhold til Ramos

Mange lot seg nok undre på hvorfor Piqué nevnte nettopp Casillas, som nylig har forlatt Madrid — en mye omtalt overgang — og ikke Sergio Ramos. Ramos og Piqué er begge stoppere for hvert sitt storlag i La Liga, og symboler på hver sin klubb. Samtidig styrer de forsvaret til Spania sammen. Flere spillere har blitt spurt om buingen mot Piqué, hvor spesielt Ramos har vært veldig lite snakkesalig, og sa at det er opp til Piqué, som for stå for det selv. Noe som selvfølgelig har giret opp pressen i dette fotballgale landet. I følge Piqué er det ikke hold i ryktene.

— Jeg har aldri hatt et bedre forhold til Sergio Ramos. I starten var det litt kaldt, men nå har det blitt bedre, og jeg føler meg veldig komfortabel med å spille med han.

Kan en nasjonalistisk katalaner spille for la seleción?

Det er spørsmålet spanske medier spør seg — på begge sider av den katalanske grensen. Piqué var nylig med i en kampanje for å styrke katalansk sport, sammen med blant andre Pep Guardiola. Det har selvfølgelig ikke blitt godt mottatt hverken av pressen eller de mest hardbarkede supporterne til landslaget, og flere stiller spørsmålet om Piqués dedikasjon til laget.

— Jeg er fullt dedikert til det spanske landslaget. Det sårer at folk tviler på det. Etter to tripler og en seksdobbel spiller jeg ikke for prestisje eller penger. Jeg spiller fordi det er det rette å gjøre. Så lenge sjefen har tiltro til meg vil jeg fortsette å spille. Situasjonen har ikke påvirket meg mye personlig, men den har påvirket laget mer — treneren og mine lagkamerater. Folk har enhver rett i verden til å uttale seg. Jeg vil prøve å få de til å skifte mening ved å spille godt. Det er situasjonen vi må forholde oss til. Jeg er her idag fordi jeg ønsker å dempe spenningen. Vi må stå sammen, og jeg vil gi alt.

Passende nok er Catalonias nasjonaldag i morgen, 11. september, en dag Barca pleier å markere sammen med innbyggerne i Barcelona og deres årlige parade. Man kan forvente at president Bartomeu vil lede paraden, slik Barcelonas presidenter har for vane og gjøre, og han får trolig med seg de katalanske spillerne på laget. Det inkluderer Piqué.

— Jeg vil være med på demonstrasjonen slik jeg alltid er. Historien viser at man må høre på folk.

Noe som virket helt glemt under seansen er at Barcelona skal ut i en vanskelig bortekamp i helgen, når laget drar til Madrid, for å bryne seg på Atlético. Selv om Piqué ikke kan spille selv var han klar på hva laget må gjøre om de vil få med seg tre poeng.

— Det er alltid tøft å komme tilbake fra landslagssamlinger. Vi må være der — både fysisk og metalt.