Tirsdag kveld ble FC Barcelona anerkjent av ECA som årets europeiske klubb
ECA (European Club Association), med Karl Heinz Rummenigge i spissen, ga mandag Barcelona prisen for årets europeiske klubb på basis av deres nasjonale og internasjonale dominans forrige sesong. Prisen ble delt ut tirsdag morgen før ECAs generalforsamling i Genève med president Josep Bartomeu tilstede.
Dette er andre gangen FC Barcelona har vunnet denne prestisjetunge prisen, da de vant den for første gang i 2011, og klubben er da den første klubben som har blitt tildelt prisen mer enn en gang. Mannen som tok imot prisen var Raul Sanllehí, FC Barcelonas direktør for fotballadministrasjon, og mannen som tildelte klubben prisen var Karl Heinz Rummenigge.
Møtet som ble holdt, etter at Barcelona ble tildelt prisen, handlet om å velge ut elleve medlemmer til ECAs komitee som blir lagt til de fire medlemmene som utgjør UEFAs strategiske fotball komité (PFSC). De fire medlemmene fra før er Bartomeu, Gandini (AC Milan), Gazidis (Arsenal) og Giner (CSKA Moskva). Etter at de elleve nye medlemmene ble valgt, ble en ny president og tre visepresidenter valgt.
Like etter ECAs generalforsamling i Genève skal Bartomeu være med på UEFAS møte som tar plass onsdag i UEFAs hovedkvarter i Nyon, Sveits.