Da UEFA skulle utvelge de topptrenerne som skulle inviteres til den årlige trenerkonferansen i Nyon, var Luis Enrique selvskreven.
I dag, onsdag, blir det holdt en konferanse i regi av UEFA der trenere fra de mest suksessfulle klubbene fra Champions League og Europa League samles for å diskutere viktige temaer. Hvert år blir konferansen holdt og temaene de har diskutert tidligere inkluderer overgangsmarked, spillerregler og seeding system i turneringene holdt av UEFA. I år er det dommerens rolle og håndtering av reglene som blir diskutert. Muligheten for ny teknologi f.eks. «hawkeye» teknologien brukt i Premier League og av FIFA blir og diskutert. Det er og lagt av tid til en mer uformell debatt, trenerne imellom, noe de sjeldent ellers får mulighet til.
Noen av trenerne som blir med Luis Enrique til Nyon er Emery (Sevilla), Simeone (Atl. Madrid) , Benitez (Real Madrid), Wenger (Arsenal) og Klopp (Dortmund). Det er relativt få som har meldt avbud fra konferansen men Guardiola (Bayern Munchen) og Mourinho (Chelsea) er de som vekker oppsikt. Det sal og nevnes at dommerlegenden Pierluigi Collina, som er med i UEFAs Referees Committee, skal være tilstede for å forklare noen av implikasjonene.
Med Enrique i Nyon vil han dessverre ikke lede onsdagens trening med spillerne som ikke dro på landlagoppdrag.