Fàbregas skriver et åpent brev til barndomsklubben han nå forlater.
Cesc Fàbregas har spilt sin siste kamp for Barcelona, og setter snuten mot Chelsea og London etter VM. Overgangen har ligget i kortene lenge, men har latt vente på seg da Arsenal måtte få tid til å vurdere om de ville bruke sin førsterett på spilleren. Da Fàbregas ikke fikk tatt personlig farvel med klubben og dens supportere, har spilleren skrevet et åpent brev, publisert på klubbens hjemmeside Vi har oversatt det til norsk:
«Først vil jeg takke alle ved FC Barcelona, hvor jeg har nytt tre fantastiske år. Det er barndomsklubben min, og jeg vil alltid være stolt og beæret over at jeg fikk sjansen til å spille for et så fantastisk lag.
Jeg føler at jeg har ufullførte ting i Premier League og at nå er riktig tidspunkt for meg å returnere. Ja, alle vet at Arsenal hadde førsterett til å signere meg. De valgte å ikke signere meg, og det var derfor ikke ment å være. Jeg ønsker dem alt vel i fremtiden.
Jeg vurderte alle tilbudene jeg hadde veldig nøye, og jeg mener at Chelsea er det beste valget. De møter mine fotballambisjoner med deres sult etter å vinne trofeer. De har en fantastisk gruppe spillere og en utrolig manager. Jeg er fult dedikert til dette laget og jeg kan ikke vente med å begynne å spille.
Det var veldig viktig for meg at denne overgangen ble fullført før VM så tankene mine kun vil være fokusert på å forhåpentligvis hjelpe landet mitt å beholde trofeet.»
— Cesc Fàbregas