FC Barcelona, Sevilla FC og Villarreal CF har kommet til enighet om en overgang for Denis Suárez til sistnevnte.
Villarreal skal ha betalt €4m til Sevilla for å avslutte lånet, mens de skal ha skaffet en gratis-avtale med Barcelona. Villarreal har kommet til enighet med spilleren om en 4-års kontrakt på El Madrigal.
Suárez tilbragte forrige sesong hos Sevilla på lån, som en del av samme avtalen som førte Ivan Rakitić til Barça. Suárez skulle i utgangspunktet tilbringe enda en sesong i Andalusia, frem til sommeren 2016. Men nå har han altså pakket kofferten og er på vei til Castellon, denne gangen i en permanent overgang. Men Barcelona har skaffet seg opsjon på tilbakekjøp frem til sesongslutt.
Barça har også en mulighet til å eventuelt kjøpe han tilbake ved enden av 2016/2017-sesongen. Bestemmer de seg for å hente han etter denne sesongen vil han koste Barça €3m. Venter de til enden av 2017-sesongen vil prisen dobles til €6m.

Første- og andre divisjons erfaring

Suárez ankom Barça B i 2013/2014-sesongen og spilte en stor rolle i serien, med 36 kamper hvor han noterte seg for 7 mål og 7 målgivende. Før han kom til Catalonia startet han proffkarrieren i Celta, før han dro videre til Manchester City, før han retunerte til Spania igjen.
I fjor fikk han 31 kamper for Sevilla på A-lagsnivå og noterte seg for 2 mål.
Han har også spilt over 30 kamper på forskjellige aldersbestemte landslag for Spania.