Iniesta mener at Messi ikke trenger å bevise noe under VM.
Flere Barcelona-spillere har møtt pressen foran kveldens kamper i gruppe B. Onsdag kveld, lokal tid i Brasil, møtte Xavi opp til en pressekonferanse, sammen med Iker Casillas. Midtbanegeneralen begynte med å kommentere en av de største nyhetene som da nettopp hadde kommet ut — nemlig at Cesc Fàbregas er klar for Chelsea.

— Det er gode nyheter for han, og det er en god mulighet. Chelsea har et godt lag. Men Barcelona har helt klart mistet en god spiller.

Pressekonferansen dreide naturlig nok etterhvert over på kveldens åpningskamper i gruppe B.

— Vi går inn mot kampen vel vitende om at vi er i en veldig vanskelig gruppe. Å starte et VM mot den regjerende andreplassen er ikke enkelt.

Spania møter som kjent Nederland i kveld, som ledes av kommende Manchester United-trener Louis van Gaal. Det var nettopp van Gaal som gav Xavi hans debut på førstelaget til Barcelona.

— Jeg har gode minner fra det året, og jeg føler en spesiell takknemlighet overfor han. Han var alltid ærlig og behandlet meg godt.

I et intervju med den argentinske sportsavisen Ole har Iniesta snakket om forventningene til lagkamerat Messi under mesterskapet. Iniesta mener at Messi ikke trenger å bevise noe under mesterskapet.

— For meg er Messi den beste spilleren, uavhengig av hva som skjer under VM. Argentinas skjebne avhenger ikke bare av Messi sine prestasjoner.

Også Chiles Alexis Sánchez har snakket med pressen før deres åpningskamp mot Australia i kveld.

— Jeg tror Chile kan vinne VM. Hadde jeg ikke trodd det hadde jeg vært hjemme og sett VM fra sofaen.

Naturlig nok ble mange av spørsmålene rettet mot kampen mot Spania, i kamp to i gruppespillet — en kamp hvor Alexis vil møte mange av sine lagkamerater. Xavi er en av spillerne som har sagt han har stor respekt for Chile. Det syns Sánchez er et godt tegn.

— Det er positivt at Spania respekterer oss, de er jo regjerende mester. Om vi hadde klart en andreplass i gruppa hadde det vært strålende.

Hvilke forventninger har du til kampene i kveld? Vi gleder oss ihvertfall veldig.