FC Barcelona er laget som har vært førsteseedet flest ganger siden 1999/00 sesongen.
Hver eneste sesong siden 1999/00 sesongen, om man ser bort fra 2003/04 sesongen, da de spilte i UEFA CUP har FC Barcelona vært førsteseedet fremfor gruppespillet i Champions League. Dette er en historisk bragd som ikke mange lag kan måle seg med. Etter at antall lag i cupen ble utvidet til 32 har katalanerne alltid vært blant de åtte høyest rangerte klubber.
Ikke bare har Barcelona vært eksepsjonelle ved å være førsteseedet mer enn noen andre klubber, de er og laget som har vunnet troféet flest ganger siden 1999/00 sesongen med siden fire (!) troféer.
Denne sesongen har seeding systemet forandret seg. Før så var det de lagene med den høyeste UEFA-koeffisient, en formel brukt av UEFA til å rangere europeiske klubber og landslag i forbindelse med kvalifisering og spill i UEFAs turneringer. Nå fungerer seeding systemet slik at ligamesteren i de syv største ligaene, etter UEFAs formel, blir første-seedet.
På grunn av at Barcelona vant Champions League forrige sesong har det seg slik at de er automatisk med denne sesongen og det gir da mulighet til PSV som for første gang ble førsteseedet. De åtte lagene som ble førsteseedet i årets utgave av Champions League er: Barça, Chelsea, Bayern Munchen, Juventus, Benfica, PSG, Zenit og PSV.
Det å være seedet i første pot ser ut til å være en viktig faktor i Champions League da i de siste 16 årene har 56% av de endt opp med å vinne gruppen, og bare 14% har blitt slått ut. I tillegg har 12 av de 16 siste CL-vinnerne vært en av de åtte klubbene som var første seedet i starten av gruppespillet. Dette er fantastiske nyheter for Barça, da de ikke bare er på jakt etter sitt andre strake CL-gull, men og laget som har vært førsteseedet mer enn noen annen klubb. ¨
Førsteseedet siden 1999/00 sesongen:
17 ganger, FC Barcelona
15 ganger, Manchester United
14 ganger, Bayern Munchen, Arsenal & Real Madrid
9 ganger, Chelsea
8 ganger, AC Milan
7 ganger, Inter Milan
6 ganger, Liverpool
5 ganger, Port & Juventus
4 ganger, Valencia & Lazio
3 ganger, Benfica
2 ganger, Deportivo la Coruna & Olympique Lion
1 gang, Monaco, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Sevilla, Spartak Moskva, PSG, Zenit og PSV