Tallenes klare tale
De siste ti årene FC Barcelona feid motstandere til side i kamp etter kamp hjemme på ærverdige Camp Nou. Statistikken for denne perioden viser 190 spilte kamper, hvorav kun 11 har endt med tap og 21 uavgjort. I Blaugrana-farger har altså hjemmelaget vunnet 158 av de 190 kampene.
Akkurat hvilken spiller som har scoret flest mål i denne perioden er neppe overraskende for mange, og Lionel Messi står bokført med 160 mål på sin hjemmebane i ligasammenheng. I løpet av denne tiårsperioden har også Barcelona mottatt 312 gule kort, samt 18 røde.

Målsniken Messi

Med sine 160 mål i denne perioden er Messi milevis foran neste Barcelonaspiller på listen, nemlig Samuel Eto’o med sine 46 mål. Ronaldinho innehar tredjeplassen like foran Pedro med sine 32 scoringer.
Seks av de siste syv sesongene har den lille trollmannen fra Rosario vært klubbens mestscorende på hjemmebane, og i rekordåret fra 2011/12-sesongen nettet han utrolige 35 mål på de 19 hjemmekampene.

Resultater for rekordbøkene

De siste ti årene har bydd på flere kalasseire hjemme på Camp Nou, og den største kom i november 2011 mot Osasuna, da de røde fra Pamplona ble banket 8-0. Siden har Barca flere ganger vunnet både 6-0 og 7-0, og står med en total målforskjell i egen storstue på 560-126 det siste tiåret.
Skal rekorden slås denne sesongen må nok effektiviteten kraftig opp, og med tanke på at Enriques menn ser ut til å foretrekke å spare krefter fremfor å ydmyke motstandere, så kan det være at 8-0 står seg en god stund. Eller?