Allerede i dag kommer en av VMs største kamper, Spania – Nederland.
I den forbindelse har Xavi snakket med Barca Fans om hvilke forventninger han har for de fire lagene i gruppa.
Nederland:

— Vår største rival i den gruppa jeg syns er tøffest i VM. De kom på andreplass i forrige VM, og de vil være vanskelig å slå, slik de alltid er. Van Gaal trener laget, en trener vi kjenner godt (tidligere Barca-trener, journ.anm.) og som alltid ønsker å spille fotball på sin egen måte. Det blir en tøff kamp mot store talenter som Sneijder, van Persie, Robben, etc. De har både erfarne og unge spillere, og vil bli vår hovedrival. Det vil ikke bli enkelt.

Chile:

— Vår andre rival, og et av de vanskeligste lagene. De har et veldig sterkt landslag, både fysisk og teknisk, som er veldig patriotiske og konkurransedyktige. De har Alexis, og de har flere små men dyktige spillere, som spiller veldig aggressivt. Nederland og Chile vil bli tøffe motstandere, og det vil bli intense kamper. Det vil bli tøft.

Australia:

— Vi vet ikke så mye om dem. De er normalt veldig fysiske og taktisk sterke. De er gode på cornere, frispark, og veldig god på andreballer. Vi kan fort møte et lag som venter defensivt, og som vil prøve å kontre. De kommer nok til å ha en direkte spillestil. Teoretisk sett skal de være det svakeste laget i gruppa, men man vet aldri. Kanskje de vil gjøre det vanskelig for oss.

Spania:

— Oss. Vi er tittelkandidater. Folk ser på oss som en av favorittene, så får vi se. Vi har et godt, konkurransedyktig lag, med erfaring. Vi har oppnådd mye de siste årene, og det positive er at folk tror på oss. Pressen, supporterne til og med oss selv. Den spanske fotballspilleren har endret sin mentalitet. Før var det godt nok å spille i et VM, nå er det annerledes. Mange av oss har mye erfaring. Det blir en stor utfordring, og det betyr mye å oppnå store ting. Så får vi se hva som skjer.

Foto: fcbarcelona.com