Pedro Rodríguez var i dag på plass i Barcelona for å ta farvel med klubben i hans hjertet.

– Det vanskeligste med å forlate Barcelona er spillerne i klubben, vennene mine, de som jobber her og fansen som alltid har stått bak meg, sa vingen fra Kanariøyene.

Tilstede på pressekonferansen var tidligere lagkamerater, familie, venner og pressen. Pedro sa det som det var, og forklarte hvorfor han valgte å forlate Barca.

– Den forrige sesongen var en av mine dårligste, nettopp fordi jeg ikke spilte noe særlig. Jeg fornyet kontrakten min med tanke på å spille ut karrieren min her, men det blir vanskelig med så gode spillere. Da ville jeg ha mer spilletid, og det føltes bra å ha de store klubbene i England etter meg. Mourinho ringte og Chelsea var veldig raske med prosessen. Det hjalp også at jeg ville bo i London med familien min og at jeg allerede kjenner flere spillere i Chelsea, sa Pedro.

Videre takket han for en fin tid i klubben, med mange gode venner og fantastiske spillere han har prøvd å lære av.

– Spille for Barcelona var en drøm fra jeg var liten som gikk i oppfyllelse. Jeg har alltid følt meg komfortabel her og har hatt en fin tid i klubben. Jeg har prøvd å lære mye fra spillere som Andrés, Víctor Valdes, Xavi og ikke minst, verdens beste fotballspiller. Jeg er lei meg for å dra, men jeg er glad for alt jeg har opplevd her i verdens beste klubb.

Pedro ble så spurt om sitt beste minne i Barcelona, men det ble for vanskelig.

– Jeg tror ikke jeg klarer å ta ett minne ut fra tiden min. Det er så mye bra som har skjedd. Jeg kommer til å ta med meg alle de gode minnene, alt som har skjedd med lagkameratene mine vil jeg ta med meg videre, avsluttet Pedro.

Undertegnede kommer hvert fall til å huske et par finalescoringer som har hjulpet Barca til tilter. En spiller som alltid ga 100 prosent og som aldri klaget over å bli henvist til benken.
Gràcies Pedro!