Barcelonas nye sportsdirektør avslører situasjonen til flere av klubbens spillere.
Ambisiøse Robert Fernández har satt seg klare mål kun to uker etter tiltredelsen som ny sportsdirektør for Barcelonas førstelag. Til pressen uttalte han nylig at klubben må fortsette å vinne trofeer.

— Barca må opprettholde sin rolle både her hjemme og internasjonalt. Det er rom for forbedringer, og vi skal prøve å bli en enda bedre fotballklubb.

Fernández og Luis Enrique skal visstnok ha hatt et godt forhold siden Champions League-finalen i Berlin i juni.

— Jeg har et veldig positivt inntrykk av Enrique. Vi deler mange av de samme tankene og har en god dialog. Det er nettopp derfor jeg har fått denne stillingen.

Sportsdirektøren valgte også å oppdatere pressen om hvordan situasjonen så ut for flere av spillerne i den katalanske klubben.
Pedro Rodríguez
Fernández forsikrer fansen om at Lucho og ham selv ønsker at Pedro blir i klubben, men er klar over at situasjonen er vanskelig for spilleren som fikk lite spilletid forrige sesong.

— Pedro har prestert fantastisk for Barcelona over lang tid. Om han velger å gå, mister vi mange gode kvaliteter.

Utkjøpsklausulen hans er på 30 millioner euro.
Adriano Correia
Adriano er i en lignende situasjon som Pedro. Både sportsdirektør og manager vil ha dem til å bli i klubben, hvilket de mest sannsynlig ender opp med. Fernández er klar på at de begge er viktige spillere å ha med videre.

— Magefølelsen min sier at de kommer til å bli i Barca. Hvis de blir værende kommer vi nok ikke til å signere noen nye spillere.

Alen Halilovic
Med Halilovic er situasjonen annerledes. Han er en ung spiller med stort potensial, men den ferske sportsdirektøren avslører at spilleren vil bli lånt ut.

— Vi har fortalt Halilovic om Barcas intensjoner som er å låne ham ut til en annen klubb. Nå ser vi etter en avtale som sørger for at han fortsetter å utvikle sitt potensial.

Fernández ser store kvaliterer i unggutten, og ønsker å ha ham tilbake i Barcelona allerede neste år.
Adama Traoré og Sergi Samper
Sportsdirektøren forteller at verken Adama eller Samper blir å se hos førstelaget den kommende sesongen.

— Adama er en fantastisk spiller som dessverre ikke har klart å finne sin plass på laget. Det er mulig at han forlater klubben.

Adamas utkjøpsklausul er på 6 millioner euro.

— Samper skal spille for reservelaget og utvikle sitt potensial før han eventuelt blir å se i A-lagstroppen.

Gerson
Situasjonen med brasilianske Gerson er fortsatt ikke avklart. Når det er sagt har Barca sikret seg førsterett på spilleren, og kan legge inn bud om ønskelig.

— Gerson er en ung spiller med en masse gode kvaliteter. Vi har mulighet til å signere ham når som helst.

Videre forteller Robert Fernández at om andre klubber viser interesse for den unge brassen, skal det vurderes nøye om det er best å la Gerson gå til en annen klubb enn Barca.