Presidenten overbeviste alle med sine presentasjoner.
Det har akkurat vært supporterklubb-kongress for alle Barcelonas supporterklubber rundt omkring i hele verden. Penya Blaugrana del Nord var selvfølgelig tilstede i Catalonias hovedstad. Og ikke nok med at vi fikk en tur med 35 grader og sol hver dag, så fikk vi med oss mye nyttig informasjon. Det vil vi fortelle litt om her.
Tidligere i sommer var det presidentvalg i klubben. Josep Maria Bartomeu vant valget klart. Til skuffelse for noen, og til glede for andre. Vi skal ikke avsløre hva vi i supporterklubben mente om valget, men også her var det delte meninger.
Bartomeu vant valget muligens fordi han hadde forberedt seg best. Fra tiden 18. juli og til nå virker det som han har forberedt seg enda bedre.
Vi fikk gleden av å høre på presidenten i nesten en time, og hvert eneste ord som kom ut av munnen hans var av betydning. Presentasjonen tok undertegnede med storm, og jeg er hundre prosent sikker på at Josep Maria Bartomeu er rett mann som president.
Det er tydelig at han har store planer når det gjelder fremtiden. Selv om vi ikke ligger i ruiner, så har han planer om å «bygge» opp Barcelona på nytt igjen, om vi kan bruke det ordet. Det er tydelig at presidenten har lært av alle skandaler de siste årene, for absolutt alle punkter han hadde var for klubbens aller beste. Ja, til og med for klubbmedlemmene og fansens beste.
I fremtiden skal Barca bygges opp av deltakelse, solidaritet, åpenhet, lytte til medlemmene, særegenhet, historiske minner, «Catalanisere», bærekraft, globalitet, innovasjon, trening og investering. I tillegg så skal Barcelona få verdens mektigste fotballarena.
På kongressmøtet var det tydelig at Bartomeu hadde store visjoner og tanker om fremtiden, og det var absolutt ingenting å utsette på presentasjonen hans. Det virket som alle supporterklubbene i verden var av samme oppfatning, for andre gang presidenten skulle opp på scenen så ropte en kvinnelig tilskuer «GUAPO». Det kan oversettes med kjekken.
Bartomeu har også planer om å gjøre Barcelonas kvinnelag til en av verdens beste klubber for damer. I tillegg ønsker han at alle idrettene i klubben også skal forbedre seg, selv om Barcelona – som er verdens største idrettsklubb – forrige sesong vant hele 17 titler. Det er rekordmange, og er det samme antallet som for fire år siden. La Masia har nå flere personer rundt laget, og det skal bygges opp igjen.
Med andre ord så har Bartomeu vært president for klubben i et år der vi har slått alle rekorder, slått rekorden for mest inntjente penger på en sesong, vunnet 17 titler på førstelagsnivå.
Presidenten skal nå sitte i seks år, og det blir spennende å se om han når alle sine drømmer. Til slutt fortalte Bartomeu at Messi aldri kommer til å bli solgt. Han sa også at MSN fortjener Ballon d’Or og at Xavi helt sikkert kommer tilbake til klubben i en rolle om noen år. Han avsluttet med å berolige alle fremmøtte:

— Vi skal fortsette å vinne.

Under kan dere se den ene presentasjonsvideon presidenten viste under sin presentasjon.
https://www.youtube.com/watch?v=1Wr6xjhHx2w